Recept

22.03.2011

Holky,nemáte některá osvědčený recept na těsto na pizzu? :-)

Kliknutím vložíte smajlíky:

Moc děkuji za další recepty, všechny mám uložené a postupně budu zkoušet, který mi sedne nejlíp :-) , ale myslím, že budou všechny fajn, jak to tak čtu :-) Dnes jsem jeden vyzkoušela a pizza byla super, moje početná rodinka si moc pochutnala :hu: akorát jsem si říkala, že to udělám radši z dvojnásobné dávky, znám své lidi, no a ono mi to pořád kynulo a kynulo :///: tak z toho byly nakonec tři plechy a kdybych to vytahovala ještě víc do tenoučka, byly by asi čtyři ;) ,ale to už se mi nechtělo. Pizzu jsem udělala každou jinou, aby si každý přišel na své, donesla jsem i babi a dědovi, taky jim chutnala a ještě bude mít taťka na svačinu :) Příští týden zkusím další, ale už asi z normální dávky ://: pizze zdar :a:

In reply to by verushka

Já dostala slinu..a dneska taky máme pizzu... :///: Já nejradši s nivou..pomaz (kečup heinz, česnek a bazalka)..na to rajčata bez slupky, mozzarela nakrájím na plátky...slaninu (nemusí být) a nakonec na to dám nivu...a posypu znova bazalkou...vyzkoušej..
A nebo takovou normál..cibule, paprika, salámy, a stejný podmaz...na to sýr..Ale to už moc nemusím.. :a\|:

500g hl.mouky, 50g oleje, 250g vody, sůl, trocha cukru a droždí asi vrchovatá lžička sušeného...todle je zatím nejlepší recept na těsto, co jsem dělala (z knížky Polreicha)

Věrko, tento recept mám od Jitušky (z březnovek), je vyzkoušený.
Pizza těsto (od bytné z Florencie ) - dvě až tři porce
500g polohrubé mouky
400ml vlažné vody
20g droždí
1 lžíce cukru krystal (krupice)
1 lžička soli
3 lžíce rostl. oleje (nejlépe oliv.)
-----------------------------------------
Droždí a cukr necháme spolu rozpustit. Přidáme 2 lžíce mouky a 4 lžíce vody. Uděláme řidké těstíčko a necháme na teple .... vzejde kvásek ... to trvá cca 10 min..
Kvásek smícháme s moukou, solí, olejem a vodou na hustší těsto (jako na Vánočku) . Necháme půl hodiny kynout. Dáme na vál a rozdělíme na tři hromádky. Ty prohněteme a rozválíme (zdatní můžou točit pizzu nebo těsto vytahovat) do požadového tvaru a přeneseme na vymazaný plech (nejlépe pečicí papír). Nejlepší je těstíčko vyválené na dva až tři milimetry.

Ahoj, tak já dělám těsto z 250 g hladké mouky, sůl, 1/2 sáčku sušeného droždí, 1 lžíce oleje a 150ml vody. Všechno smíchám bez dělání kvásku, nechám vykynout, pak vymažu plech olejem, dám vyválené těsto a ozdobíme. Většinou dělám z dvojnásobné dávky, protože jsme rozežraní. Ať vám chutná. Pa

250 ml vody, 500 g hladké mouky, 5 lžic olivového oleje, trochu cukru, čtvrtka kostky kvasnic nebo lžička a půl sušeného droždí, sůl a lžíce vegety... dělám pizzu podle tohoto receptu už dlouho a asi nám nejvíc chutná... ta vegeta tomu dodá lepší chuť, i když by stačila jen ta sůl...

400g hladké mouky, 40 g droždí (nebo 1 sušené), asi 1/4 l vlažné vody, sůl, 3 lžíce oleje. Nechat vykynout, rukama roztáhnout v kulaté formě (nebo rozválet válečkem) - já z toho dělám jednu větší a jednu menší pizzu - dělám tenkou... Tak ať se zadaří...

Ahoj, zkoušela jsem mnoho těst na pizzu, ale tohle se mi zdá nejlepší... Udělám kvásek z kvasnic,mléka a trochu pol.mouky a špetka cukru, až kvásek vzejde tak přidám pol. mouku (dávám od oka cca půl kg, ale spíš jak je potřeba) a pak dolívám vlažnou vodou až je těsto vláčné, nesmí být moc husté (asi konzistence na knedlíky)...nechám vykynout a už rozvaluju...
Dobrou chuť :ww:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka