Blíží se konec RP, jak to dál řešit..

15.12.2014

Jsem již doma s druhým dítětem kdy mladší budou v červnu 3 roky, zaměstnaná jsem, ale vím že zaměstnavatel o mě zájem mít nebude a také nebude chtít vyplatit odstupné, raději mě přijmout zpět a vydeptat mě abych odešla sama. Ikdyby mi bylo vyhověno na půl uvazku stejně nebudu moct nastoupit do práce. Nemám hlídání pro děti, manžel dojiždí do práce jezdi do práce v 5 ráno a v odpo je doma, pracuje od PO-PA mladší je na mě závyslá, jistě budeme bojovat ve školce pokud nás přijmou. Blízko nás bydlí moje máma s tátou, ale holyk snima být nechteji nevěnuji se jim tak jak by měli, nehrají si snima moc a nechteji snima zustavat a já bych v práci byla od rána a vracela se pozde domu. Začínám mít z toho pěkné nervy, nemám v hlavě nic jiného a nejspíš mi ani nezbyde nic jineho než dát výpoved. V záři starši pujde do školy a mladší do školky.. Potřebovala bych vědět když dám sama výpoved , důvod jaký jsem zde psala mám nárok na nějakou menší podporu, jistě vypočítaná s RP.
Představa že budu nezaměstnaná mě děsí, ale jinou možnost mít nebudu. Je tu také nějaká maminka se stejným problémem?
Děkuji :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ahoj a mohla by jsi mi říct jak je to s podporou? Jak dlouho jí vyplácejí a po te rodičovské kolik to asi tak děla? Hrozný jít na UP a prosit se o něco, ale co má člověk jiného dělat :(

In reply to by Market.K

jo,prý stačí i jeden den nastoupit,ale to nemám ověřené.Taky nevím,jak je to s výpovědní lhůtou,jestli po tobě nebudou chtít dva měsíce odpracovat.To všechno si raději zjisti před nástupem ;)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

od rána do večera 13 dní v práci není půl úvazek.Já dělám taky dvanáctky a půl úvazek vyjde na cca 8-9 směn měsíčně.To já považuju za práci od rána do večera,nicméně 13 služeb,to už je prakticky úvazek celý.Mě zase malýho na 80% do školky nevezmou,takže pro mě je to ještě horší :(

In reply to by lucininenka

Takhle mě to na napsala kolegyně která dělá u ní na půl uvazku, já se v tom nevyznám.. holky jinak maji po 17 směn v měsíci . Jinak k zápisu do školky teprve pujdeme takže nemám jistotu že ji vezmou to se ještě uvidí.

In reply to by Market.K

tak jestli mají 17 směn v měsíci na plný úvazek,tak nemůžeš mít na půl úvazku směn 13 ;) každopádně bych zvážila i třeba úpravu pracovní doby,že bys třeba chodila déle (abys je stihla rozvést) a končila dříve,tudíž by to nebyl půl úvazek,ale třeba čtřičtvrtě s tím,že budeš mít upravené ty hodiny.U účetní si myslím je to tak nějak jedno,když budeš mít svou práci hotovou.To já jsko zdravotní sestra si nemůžu dovolit,já tam prostě od těch šesti do šesti být musím,nikdo za mě na tři hodiny nepůjde,že :( Zaměstnavatel by tě to měl povolit,pokuď to pro něj není omezení,máš na to nárok.Takže první bych se snažila domluvit s ním,třeba bude ochotný.A pokuď ne,tak pracák,zbytečně bych se tím ale nenervovala dopředu,užij si Vánoce a pak to začni řešit ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka