prosím vás špagety

13.08.2013

máte recepty at je nedělám porad stejně kečup salám atd.chtěloby to změnu.jak je děláte vy?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Téda holky, krásné recepty, toto si ukládám :s: a přidám také jeden milovaný, dělám tak 2krát do měsíce kvůli žravosti i přes těhotenství, páč ta Niva se povaří:
Rozpustit špenát kusový mražený se špěnátovým protlakem, přidat česnek, zakysanou smetanu a Nivu. Povařit, někdy je třeba trošku zahustit, jak je chuť. SMíchat se špagetkami, dělám to i s jinými těstovinami. Musím říct, JEDINÉ bezmasé jídlo, které manžel uznává a miluje :///: :one:

je špagety po uvaření posypat nastrouhaným Balkánským sýrem a pokapat olivovým olejem, ve kterém velmi krátce osmahneš na plátky nakrájený česnek.
Plus jsou výborné s mletým hovězím - to mírně osmahneš na olivovém oleji a pak podusíš - ochutíš oregánem, solí, možno velmi umírněně pepřem a lžící (nebo prostě podle chuti) rajského protlaku.
A skvělé to je, když uvaříš špagety položíš na vymazaný plech do tvaru hnízd, na ně naložíš právě to osmahnuté mleté maso, posypeš oregánem nebo pizza kořením, to jemně přeliješ kečupem (či ještě lépe domácí rajčatovou omáčkou či kvalitním protlakem) a zasypeš nadrobno nastrouhaným sýrem (klidně i Eidamem), a to následně krátce zapečeš v troubě.
Špagety jsou také výborně s rajčatovou omáčkou - na olivovém oleji osmahneš nadrobno nakrájený česnek, k němu přidáš oloupaná rajčata (to se dělá tak, že je krátce vložíš do vřící vody, pak se snadno sloupají), ochutíš to nadrobno nakrájenou bazalkou a pak uvařené a promíchané posypeš Parmazánem.

In reply to by lolitka.25

Pokud se učíš vařit, jedna rada pro doplnění moje recepty, jsou velmi chutné, ale to vajíčko resp. žloutek se tam míchá jakmile se dá smetana a na mírném ohni, nesmí se zdrcnout, jen vytvořit jemný krém :€s€: Dobrou chuť

rychlovka- osmahnu na cibulce nějakej ten kabanos, přidám jeden rajskej protlak, zaliju vodou, přidám mraženou zeleninu a vařímd okud zelenina nezměkne..pak zahustím moukou s vodou a okořením ještě a hotovo :-) dělám to pořád takhle a občas aj tak že na cibulce osmahnu mleté maso, rajskej protlak zaliju vodou, okořením a zahustím a hotovo.

My boloňské a nebo carbonara a nebo, co dům dá :) Ale se salámem už nedělám, to jsem vařila jako nezkušená, lépe místo salámu slaninku nebo šunku ale rychlé dělám, co dům dá. Cibulka, slanina nebo šunka, paprika, nať s cibulky, bazalka, sůl, pepř, česnek, smetana a může se i vajíčko dát. Vše smíchat lehce provařit a nastrouhat sýr, parmázán nebo Eidam, co mám :-) Na lasagne jsem teď dala Chedar a byl na nich výbornej. Dělám boloňské :-)

a druhej způsob co děláme je osmahnout cibulku, na kostičky kuřčcí prsa nebo stehenní řízky, zaleju to domácím lečem (jen cibule, paprika, rajčata), povařím, přidám bazalku, osolím a je to :s:

Osmahnu cibulku a na malé kostičky mrkev, do toho mleté maso (dávám půl vepř. a půl hovězí), až se maso osmahne, prolisuju česnek, osmahnu, zaleju domácím rajským protlakem, osolím, dám bazalku a povařím, lehce zahustím. U nás to všichni milujou :a:

Na oliv olej cibulku nebo pórek, kuřecí maso na nudličky, pak pokrájená rajčata, papriky, cuketa, podusím. Dám na špagety a posypu nastrouhaným sýrem.

Osmažit cibulku přidat na kostičky či nudličky nakrájené kuř. maso potom se přidá smetana a nakonec nastrouhaná niva, která se rozpustí a zaroven jídlo zahustí :)

Na olivovém oleji orestnu cuketu na kostičky, přidám rajčata, k tomu uvařené špagety, navrch posypu parmezánem a superrychlá mňamka je hotová :-)

carbonara, osmažit slaninu, potom cibuli pak přidat česnek,smetanu a nakonec zašlehat žloutky
dusím žampiony na cibulce přidám smetanu a opět mohu žloutky a stejná variace s brokolici a kuřecím masem a zase smetana a žloutky a ještě obměna ze špenátem , nakonec dávám parmasán, nebo obyčejné, podusím rajská jablíčká přidám bylinky a je to , když jsme ještě neměli malou dělala jsem sýrovou omáčku, orestuj cibulku,pak kuřecí maso přidej taveňák až se rozpustí trochu kečupu a je to:-))

Tak u nás vedou boloňské, pak vřele doporučuji špagety Aglio, olio e peperoncino. Je to strašně rychlé dobré a s minimem surovin :one:
Pak ještě dělám, že na oliv. oleji osmažím rozmačkaný česnek, pak dám nakrájené čínské zelí + nastrouhanou mrkev nahrubo - zeleniny celkem dost, přeci jen to změní objem...a dusím...pak dochutím solí, bylinný pepř, trochu kečupu, maggi a když si myslíš, že tomu něco chybí, přidej trošku cukru! Pak to vše promíchám se špagetama a podávám. Ze začátku se na to přítel moc netvářil, ale když ochutnal :hu: snědl skoro celý hrnec :s:

mleté maso+rajčatový protlak+kukuřice+bazalku nebo jiné koření a dochutím podle potřeby :one:
Dávala bych i houby,ale to děti nejí :n:

nám chutnají se špagetkou-konzerva nebo s mletým masem a večer dojíždíme zbytek s vajíčkem,zrovna včera jsem je měla :a\|:

Osmažíš žampiony na kousky připravené, přidáš namočené sušené houby i s vodou, mezitím 5 minut povaříš trochu brokolice a uvaříš špagety, do pánve k houbám přidáš smetanu a necháš klidně 10 minut bublat. Potom do pánve hodíš uvařenou brokolici a promícháš vše se špagetama. Postrouhat parmazánem.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka