Downův syndrom

03.12.2012

Ahoj holky chtěla bych se zeptat, byla jsem na testech a vyšly mi 1:163 musím na genetiku do Brna a odběr plodovky. Jsem vynervená :r: je to hodně velké riziko moc nevím v jakých číslech se to pohybuje..

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky chtěla jsem se zeptat, jsem ve 12 týdnu a na genetice mi řekli, že mám zvýšenou hladinu nějakých těch jejich testů a že musím jít na to vyšetření znovu. Říkali mi, že tam je nějaké riziko toho, že moje malé bude mít downa. Tak jsem se chtěla zeptat jestli máte s tímhle také zkušenost. Díky za odpověď.

Ahoj maminky děkuju moc za zprávičky,moc mi pomohly.
Já vůbec nevěděla do čeho jdu. Můj doktor mi to vysvětloval ale nějak sem ho přestala vnímat hned po tom co mi to oznámil..Takže já tam přijedu popovídají si se mnou udělají mi utz a pak mi řeknou co a jak a nabídnou odběr plodovky? a pravděpodobnost že bude prcek nemocnej zas tak velká teda není? Už to chci mít za sebou a vědět že je prďolka v pořádku... :(

In reply to by sarkabrabencova

Na první návštěvě by tě měli poslat nejdříve na UZ a na ECHO a tak vyloučit závažné VVV pak by měl být pohovor a možná nové triple testy tak jsem to měla já.A ano ta prvavděpodobnost že mimísek není v pořádku je malá.Švagrová měla 1:2 a Zůza je úplně v pořádku já měla druhé triple testy ted 1:2500 a doktor mě chtěl hnát na odběr plodovky..všechno bude dobrý neboj :)

Ahoj. Nevím kolik vyšlo mi, ale jak to četla kamarádka, tak se vyděsila. Nicméně já šla na vekej utz. A prej kdyby bylo něco špatně, šla bych na plodovku. Na to nedošlo, takže neplaš, uvidíš jak to dopadne. Lepší třeba podstoupit riziko, než pozdě honit bycha... Hodně sil:-)

Na plodovku? Proč hned tak děsit??? To ti vyšlo z tripplů? Já u syna měla 1:125, což je víc jak ty a šla jsem jen na podrobný ultrazvuk a jinak my ani nic nenutili. Zeptali se jen jestli to chci, řekli jsme, že ne a bylo. A syn je zdravý :-)

Ahoj, no riziko tu je,ale to je vzdycky. Ja mela riziko DS u prvni dcery 1:7 a jeste na jeden syndrom mi vyslo podobne riziko, takze jsem prosla genetikou,krevnimi testy a byla mi doporucena plodovka,kterou jsem prijala. Vse dopadlo OK a mam zdravou dcerku. Ted jsem se opet bala,ze vysledky budou spatne,ale nastesti je riziko v norme a nemusim na plodovku. ALe kdyby mi byla doporuc. tak bych zcela jiste sla.

Ahoj,vím že se mi to teď snadno říká ale hlavně klid ten mimísek potřebuje nejvíc.Já tím letos taky prošla.Teď jsem 25+2.Krevní testy nám vyšli 1:560 a kvůli věku mě na genetiku lékař poslal také.Jeli jsme do Ústí nad Labem jsem z Děčína.Byla jsem vyděšená k smrti 3x jsme o mimi přišli a teď tohle.Když jsme přijeli čekal nás nejdříve pohovor kde nám doktorka vysvětlovala rizika odběru plodové vody a nabídla nám další možnosti.Odběr jsme okamžitě odmítli to riziko předčasného porodu nebo potratu se nám zdálo příliš vysoké.Podotýkám že dalších 18.těhulek v čekárně odběr podstoupilo.Poslali nás na podrobný UZ a na ECHO aby vyloučili vážné vývojové vady které by měli najít pokud by šlo o Downův syndrom,také nám udělali nové krevní testy a genetické testy mě i manželovi.Vše dopadlo dobře nové testy jsme měli 1:2500.Přesto se jim zádlo že je to riziko pořád dost vysoké.Pozvali si nás za 4.týdny znova a udělali nám všechna vyšetření ještě jednou jak UZ tak ECHO vše bylo stále OK.Doktorka nám vysvětlovala že 100% jistou bychom měli jen při odběru plodovky ale že vážné vady by na UZ nebo na ECHU určitě našli.Tak že já jsem v klidu i když jsem odběr odmítla.Rozhodnutí je určitě na tobě.Důležité bude co ti na genetice nabídnou za náhradní vyšetření.Každopádně triple testy se dělají z tvé krve (na to nás stále lékařka upozorňovala) není to přímé vyšetření miminka a ve většině případech vychází pozitivní i když je mimísek v pořádku.Držím palce!!

In reply to by .Luci.

ten první screening myslím 1:1500, ale měla jsem vyšší HCG než je norma, tak se ještě čekalo na triple test, ten byl celkově taky negativní, taky tak nějak to riziko, ale taky vyšší HCG, na genetice to samý, mě řekly, že 100% jistotu dá jen odběr plodové vody, myslím, že to asi takhle musí říct, každopádně mi to číslo přišlo vysoké na to, abych šla na ten odběr, takže jsem to odmítla, domluvila jsem se se známým specialistou na prenatální UZ, takže podrobný UZ v tom 20tt, vše bylo ok, taky mi řekly, že závažné vady by byly vidět, takže jsem se uklidnila, i když člověk to má pořád v hlavě. mám zdravou holčičku, držím všem pěsti a přeji zdravé dětičky

Ahoj, mělo by to být kolem 1:400 no ale jsou i maminky, které měly na testech i míň než ty a dítě bylo zdravé! Poslali tě na odběr plodovky - zkus se zeptat,jestli by to nešlo ve Fakultní nemocnici v Olomouci - mají tam nové postupy z krve - jsou zatím jediní u nás, co dělají testy z krve na genetiku - je to šetrnější než odběr plodovky a přesné!

In reply to by Michaela

No můj doktor mě tam poslal na genetickou konzultaci a při tom by mi tam měly udělat prý i ten odběr o testu z krve mi takyříkal ale stojí to kolem 13.000,- Odběru plodovky se bojím někde sem slyšela že můžou poranit i miminko..To mám teda celkem velký rozdíl 1:400 a 1:160.. :( mám strach snad bude v pořádku

Ahoj, já měla 1:360. Vím, jak jsem se tenkrát cítila, takže nebudu chlácholit. Držím palce, ať je miminko v pořádku :k: Snad pak napíšeš, jak jsi dopadla. Drž se.

a to ti vyšlo z tripl testu v 16 tt???ty vychází dost často falešně pozitivní,neboj se,bude to v pořádku,někomu vyjdou hodnoty třeba 1 ku několika tisícum,ale třeba taky ku 30,držím palečky

In reply to by Michaela

já na nich byla kvuli věku,každého na ně neposílají a mám pocit že v tý době to byla novinka,platila jsem 1500kč,je to spojení krevních testu + ultrazvku a nějaký kombinovaný vyhodnocení.Na tom ultarvuku se měří šíjové projasnění miminka právě na ten dawnuv syndrom

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka