Nemocenská

14.11.2012

Ahoj maminky, potřebovala bych poradit..máte některá zkušenost stím, že jste neměli nárok na mateřskou a byly jste na neschopence až do konce šestinedělí???Doporučili mi to na sociálce, akorát nevím co na to doktor, jestli mě na té neschopence necha...Děkuji Adél

to je blbina..já byla na neschopence celé těhotenství a 8 týdnů před porodem mně lifrovali na mateřskou. To nejde, abys do konce šestinedělí byla na PN to je podle mně fakt blbost...nejpozději 6 týdnů před termínem porodu musíš nastoupit na PPM :a: :€s€:

In reply to by Janka1988

Takový je zákon jste jen o jeden den navíc na nemocenské před mateřskou a ztrácíte nárok na ní.... Sama jsem to zažila tak vím o čem mluvím :D Je tam dáno 180dní já byla 198dní takové jsou krásné zákony země české :00:

In reply to by Janka1988

pokud má nárok na PPM, tak nejpozději 6 týdnů před termínem porodu na ni nastoupí, pokud ale na PPM nárok nemá, tak může v neschopence pokračovat až do konce šestinedělí.

a proč by tě na neschopence neměl nechat, vždyť v šestinedělí do práce nemůžeš :?

Tohle je přesně můj případ taky jsem tak dopadla je to úplně v pohodě doktor to nijak neřešil prostě jsem pokračovala na nemocenské a po šestinedělí jsem to šla ukončit a požádat si o rodičovský příspěvěk mě to taky tak přesně poradili na sociálce :s: Jo, akorát jsem byla nadále na té nemocenské ovlivňována vycházkami ty zůstávají :(

In reply to by Lenulka01

Jéé děkuju mooc....tak to jsem ráda...až na ty vycházky no...ale slyšela jsem,že už pak tohle nějak moc neřešej..nebo na tebe kontrola přišla??já jsem na neschopence uz od cervna a zatim nic... :one:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka