Náhradní mateřství-pojďme diskutovat:-)

Ahoj holky. Rozhodla jsem se pro to, že budu někomu nosit miminko. Jednoho prcka už mám a cítím, že se chci podělit s někým, kdo chce miminko také mít. Tedy své :-D...O to svoje v postýlce, se už dělit nehodlám :-D... Trošku jsem o tom četla na netu, ale přesný postup je vždycky až naživo... :-) Máte s tím některá zkušenost? Podělíte se???

Typické otázky....

Co když si to NM rozmyslí?
Co peníze?
Co následný kontakt s dítětem?
Co ostatní věci??? :-)

Já už si psala s několika maminkami, kteří si chtějí vypůjčit mou dělohu. Ale zatím to nadějně vypadá s jednou, tak pokud to vyjde, chci o tom napsat abych informovala včechny ostatní :-)

Ahoj, moje příbuzná donosila miminko neplodnému páru. Nejdříve jsem jí za to její rozhodnutí odsuzovala, ale pak jsem si řekla, že udělá někoho hodně šťastným, což se nakonec podařilo. S příbuznou nejsem až tak moc v kontaktu, ale vím, že miminko donosila, porodila, takže si nic nerozmyslela a šla do toho těhotenství naplno. Hlavní motivací byly finance, které nakonec získala, takže byly spokojené obě strany. Příbuzná je v kontaktu s rodinou miminka, mají velice dobré vztahy. Rodina je až ze Slovenska, čili adopce a soudy byli hodně složité, ale zadařilo se.

Ahoj,také jsem nad tím uvažovala,že bych nějaké mamince odnosila miminko.Lákali mě na tom ty peníze,nebudu "kecat",že né.Ale těhotenství pro mě bylo moc náročné,hlavně psychicky.Bylo to pro mě moc těžké období a jsem ráda,že to mám za sebou a máme krásného,zdravého chlapečka :h: .O druhém neuvažujeme.. :a:

In reply to by Domicek

Jo jo, jak se mate? Co malej dobry? Ta nase Terka nejenze nechce na nocnik, ona se pokadi a klido si v tom chodi po svete.....ja ji vzdycky rikam, ze je cunik....a ona se smeje od ucha k uchu cela zahovnena....tak nevim nevim kdy odlozime pliny....asi s nastupem do 1.tridy.....

Tak se to zmenilo.uz je to nekoli.k let a pak uz jsem se o to nezajimala.Ale pro rodinu i moji nej kamaradku ktera nemuze mit deti bych to udelala.ale bylo by to tezke.
Ja chtela osobne darovat vajicka.ale ze zdravotnich duvodu.me odmitli .

Ahoj tak ja urcite ne, ani rodine....tehotenstvi je pro me tak osobni zalezitost, ze bych toho z nekolika duvodu nebyla schopna.... A je fakt, ze jsem stastna, ze uz mam 2x 9mes. za sebou.....pro me to nebylo "nejkrasnejsi obdobi zeny......"

tak v tomhle mám jaromír miluju svojí rodinu a nikdy bych ji nechtěla vědomě ohrozit. těhotenství může přinést zdravotní komplikace včetně té fatální, a i kdyby jen hormonální změny...je to prostě 9 měsíců jiného stavu a omezení a pak ještě 6týdnu kdy ti může i hodně bláznit psychika. a tímhle vším si s tebou musí projít tvuj manžel i tvoje děti...já měla obě tehu komplikované a musím říct že bych to pro nikoho neudělala, riskovat svoje zdraví. stačili mi výčitky když jsem se měsíc nemohla starat o první dítě, těhotenska cukrovka a to jsem ji poprvé neměla a další:-( co když se ti při porodu něco stane??? když někdo nemůže mít děti, tak jsou i jiné cesty a pokud nepomůže moderní medicína tak jsou plné německé ústavy děti které potřebují lasku a péči a tam by se měli bezdětné páry obracet. mimochodem nevím co říct okolí nebo širší rodině protože je to nelegální a mohli by z toho být problémy. a cena? pilování života a zdraví se nedá zaplatit takže tohle opravdu jen z čistého přesvědčení ppmtwwdwdmjat to pro peníze mi přijde jako stejná špína s prodeje orgánů- vydělám na tom že je někdo zoufalý.,

Take jsem to chtela udelat.ale u nas je to nelegalni.tak dal jsem se o to nezajimala

In reply to by prdada

U nás to není nelegální..... Jen to není jaksi právně ošetřeno, co se týče toho, kdyby si to NM rozmyslela. Protože podle zákona JE MATKA TA, KTERÁ DÍTĚ PORODÍ. Nic víc se tady u nás neřeší. Není to totiž obchod s bílým masem:-)... Ve většině klinik, kde dělají IVF dělají také to, že zavedou TVOJE VAJÍČKO oplodněné SPERMIÍ PARTNERA do dělohy jiné ženy:-)... Já osobně znám několik NM i BM které měly v pronájmu cizí dělohu :-)))

čoveče kdysi jsem nad tím přemýšlela a pak mi došlo, že bych to nedokázala...představa, že nosím miminko, cítím ho, komunikuji s ním a pak ho odevzdám...dokázala bych to akorát kdyby to bylo v rámci rodiny, abych byla s miminkem v kontaktu, viděla ho vyrůstat atp.
myslim si, že pokud NM nosí dítě pro "cizí" ženu, tak by s miminkem neměla být potom v kontaktu, dítko bude mít rodinu jinde, bude mít mámu a tátu, svoje tetty, babičky, sestřenice...
peníze nevím. za co? možná tak náklady spojený s těhotenstvím - různý placený vyšetření atp, jinak bych asi nic nechtěla - jenže je to právě tak, tak jsem psala nahoře - udělala bych to pro někoho z rodiny, takže bych to dělala z lásky ne pro peníze. a dělat to pro prachy? s tim nějak nejsem sžitá

In reply to by Tesa

Tak někdo třeba pracuje manuálně. Taková těhule ve skladu tahat krabice přece nemůže... Nebo v hospodě. Dělala bys barmanku s miminkem v bříšku? Já teda nee :n: takže ta NM nepracuje, musí se něčím živit:-))) Někdo za to chce milion, někdo půl a někdo třeba 200 tisíc. Ale je to na každém, na kolik se cítí.

Děkuji za příspěvek:-)

In reply to by BytNahradniMaminkou

nevím...tohle je pro mě spíš detail. brala bych to asi stejně jako kdybych nosila mimino sobě. možná bych tak maximálně řešila rozdíl mezi neschopenkou a mzdou....ale dívám se na to proto tak, že bych to pro cizího neudělala. těhotenství a vývoj novýho člověka je pro mě moc intimní záležitost, kterou bych mimo rodinu nebo moc blízké přátele netahala.
ale chápu, že každý to máme jinak

In reply to by BytNahradniMaminkou

To je dost sobecký pohled.
Ne každý má tu sílu, odvahu nebo pro někoho není tak nerozumný jako ten, který se rozhodne pro to být NM... já bych to také udělala jen pro ségru a největší odměnou by mi bylo její štěstí.
Pro cizího člověka (a ještě si za to vzít peníze) bych to neudělala... těhotenství je intimní záležitost. Porod ještě intimnější, může se stát cokoli a představa, že mám doma svou rodinu a zůstanu na sále... anebo že porodím a v životě už to dítko neuvidím?
Co s mlíkem v prsech? Co s psychikou v šestinedělí, kdy máš prázdný břicho a miminko nikde? Co s příchodem domů a vysvětlování mladším dětem, kde je miminko, které bylo v bříšku? Ne na vše se dá připravit.
Asi nejsem tak silná osobnost, abych tohle zvládla pro cizího člověka.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka