Krkonošandy

06.08.2012

Všechny vás zdravím,mám otázku na ty,které z Vás bydlí v Krkonoších:-)Rádi bychom se tam do 6.-12.měsíců přestěhovali,takže bych ráda věděla pár info.Děkuji všem,které se ozvou:-) :k:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Já se přestěhovala z jižní Moravy,bydela jsem v Hododníně,všechno jsem měla u nosu,doktory za rohem.V Podkrkonoší bydlím 5 let,ale začátek mi dal zabrat,všude dojíždět a hodně plánovat,hlavně,abych nezapomněla něco koupit,protože pak se v kuchyni improvizuje.Ale na všechno si člověk zvykne,jen ty zimy jsou tady drsný.Ale ve městě s tím problém mít nebudeš.Ve Vrchlabí jsem nebyla,jen v Jilemnici a Trutnově ve špitálu.Vždycky na gyndě.V Jilemnici se mi líbilo víc.Ale v podstatě je to většinou o lidech.Šťastný výběr přeju!

In reply to by lena

Tak to věřím,že to pro tebe musel být veliký skok a změna...ale na druhou stranu,máš tam přírodu a určitě i nějaké fajn lidi :) Ty jsi určo samozřejmě měla i na Moravě,ale život je změna ;) Za názor děkuju a budu ráda za každý nový poznatek :k:

V Lánově už nebydlím, ale mám tam rodiče. Teď žiju v jiné obci, ale není to od Lánova moc daleko.
V tom Hostinném je to rehabilitační léčebna, nově zrekonstruovaná, takže tam by jsi neměla takové psycho jako na ARU.

Ahoj, já pocházím z Lánova, což je od Černého Dolu malý kousek. V Č. Dole je obchod, škola, školka. Autobusem se dostaneš jak na Trutnov, tak na Vrchlabí. Z Č.Dolu se dostaneš pěšky do hor. Nemocnice je v Trutnově, Vrchlabí, Jilemnici. V Hostinném je léčebna - spousta sester přešla tam a nestěžují si. Do Tesca jezdíme do Dvora Králového, je to ten větší hypermarket, kde se dá sehnat i dětské oblečení. Malé Tesco je v Jilemnici, či v Semilech. Ten kraj dobře znám, pokud chceš vědět víc, ozvi se.

In reply to by Mirajs

Jéé,děkuju za info ;) To víš,že když si na něco vzpomenu,tak se ozvu :///: A Ty v Lánově ještě bydlíš?Na to Hostinné kouknu.Koukala jsem na nemocnici Vrchlabí a Jilemnici.Teď už zvolním....jsem AROvá sestra,ale už chci mít od té hrůzy pokoj.Dělala jsem jak na dospělém ARU,tak dětském,tak na resuscit.odd.po operaci srdíčka....Už té hrůzy mám dost a kór,když mám syna,tak ty 12-hod.služby jsou strašně vyčerpávající.Člověk se mnohdy nestačí ani napít,natož najíst či vyčůrat....trošku mazec :00: Na druhou stranu je zase fajn,když se človíčka podaří zachránit :) Ale správně tam člověk dlouho nevydrží...Na takových pracovištích je veliká zátěž-jak na vědomosti,tak na psychiku a fyzičku...Takže potřebuju zvolnit a začít žít znova...Vychutnávat si přírodu a lidi vnímat jinak,než jen na mašinách-v kritickém stavu...Ze služby přijdu úplně vyřízená a to mě pak čeká doma ještě péče o rodinu atd...

Ještě jednou díky všem,které mi sem napsaly svůj názor,poznatky,rady....pro mne jsou to hodnotné informace,které nám dál pomůžou a doufám,že povedou tou správnou cestou...Díky moc :k:

Našli jsme docela ok bydlení v Černém Dole nebo jsem koukala i na Rudník.Ale spíš v Č.Dole.Jaká je tam občanská vybavenost atd...Nějak zběžně jsem koukala a nějaký názor už mám.Tento podzim si to tam chceme s manželem i synem projet.Je to tak,že já pocházím z Lužických hor a rozhraní Jizerek a manžel ze Železných hor.Bydlíme v Praze,kam jsme šli po škole oba za prací,ale ani jednomu se tady extra nelíbí.Jsou tu jiné mezilidské vztahy,než na co byl člověk zvyklý.A kdysi jsme byli v Krkonoších na svatební cestě a ty hory mě prostě dostaly!!!Kam se hrabe dovča v cizině!!!Když to porovnám,tak komentář snad ani není třeba...Mám na to ty nejkrásnější vzpomínky v mém životě.. :) Co se týká dostupnosti do našich zaměstnání,tak jsem koukala,že do Vrchlabí to není daleko.A nemocnice či kdokoli jiný zdr.sestry berou,manžel by přešel zde v Praze na 24 hod.služby,takže pohoda :)Zajímá mě zkrátka vše...Ráda bych tam zůstala s rodinou po zbytek života,takže proto se ptám...Díky moc :k:

In reply to by Jířulka

V Cernym Dole jsem byla tak pred par rokama a urcite je tam skolka i zakladka a videla jsem tam samosku. Nevim, jak to tam vypada ted. My pres to akorat vzdycky projizdeli do Trutnova. Ale je tam krasne, Cerna hora se sjezdovkama a lanovkou je blizko, da se tam docela dobre jezdit na kole i provozovat turistika. Mate to blizko do Trutnova i do Vrchlabi, takze ja myslim, ze Cernej Dul je urcite dobra volba.

In reply to by Jířulka

v Černém dole jsem nebyla, Vrchlabí je dost drahé a pro lufťáky, nemocnice tam nemá nejlepší pověst, nejspíš skončí, jezdí tam jen Pražáci, ostatní se léčí v proslulé nemocnici v Jilemnici!, pak je snad dobrá ještě nemocnice v Trutnově
osobně bych volila město, vesnice jsou v horách v zimě dosti zapadané sněhem a zas až tak velká romantika to není, když musíš dojíždět do práce

In reply to by Janulka Kubik

Tak to bych se teda Vrchlabi zastala. Zila jsem tam od narozeni do 25 let a nedam na nej dopustit. Turistu je tam sice dost a lezou na nervy, to musim priznat, ale je to krasny mestecko, vsechno je tam opraveny, je tam vsechno mozny, kulturak, kino, spousta obchodu, spousta skol, jak zakladek, tak strednich. Je tam gympl, obchodni akademie i nejaky ucnaky. S nemocnici nevim jak to vypada, svagrova tam pracovala, ale ted je na rodicaku, tak nevim. Ale cela moje rodina chodi do vrchlabsky nemocnice, kdyz jim neco je a svagrova tam rodila, takze tam chodej i vrchlabaci. Okoli je krasny, v Praze jsi autem za dve hodky, co chtit vic.

In reply to by Jířulka

asi bych volila místo bydlení podle práce
Vím, že dojíždět třeba z Benecka, Míseček apod. je i pro Krkonošáky v zimě docela zajímavý
v Jilemnici jsem rodila a super, dělá tam i kámoška, tak mám info z první ruky
Vrchlabí je dražší, ale je to otázka vkusu, centrum je jedna velká ulice..

In reply to by Janulka Kubik

Děkuju :) :k: Pro mne je hlavní směr zdravotnictví...,takže od toho pak i bydlení.Hlavně chceme z Prahy pryč.Nejsme tu spokojení,oba pocházíme z hor a ta naše kdysi-dávná svatební cesta ve mně zanechala ty nejkrásnější zážitky :) Nepočítám to,že jsme byli oba uťapkaný,uchození,nohy sedřený....ale ta příroda,ovečky na pastvě,nádherný barevný podzim....strašně se nám oběma zastesklo po dětství,protože toto jsme oba měli také...tady nám u baráku stavějí metro,pod okny hučí autobusy,tramvaje...děs.Člověk vypustí dítě na hřiště jako cvičenou opičku do klece....je nám oběma z toho smutno.Ale je to tím,že oba pocházíme odjinud...Šli jsme sem za prací,kulturou...na to je Praha dobrá,ale už myslím stačilo a jde se dál :a: Rádi bychom tam koupili baráček,který umožňuje apartmány s vl.vařením,aby nám to alespoň trošičku pomohlo splatit hypotéku..Už máme něco v oku,tak uvidíme ;)

In reply to by Jířulka

Mluvis mi z duse. Jak ja bych vypadla z Prahy a vratila se k nam do Krkonos nebo i do jinejch hor. Ja mam holt tu smulu, ze manzel je z Prahy, takze na ni neda dopustit. Uprimne ti zavidim. Ale aspon mam to stesti, ze nasi ve Vrchlabi porad bydli, takze kdyz se mi po horach zasteskne, seberu deti a jedeme tam.

In reply to by Jířulka

já bych se tam vrátila hned...tedy, už zapouštím kořeny tam kde jsem, ale na hory mám krásný vzpomínky. my tedy bydleli v kopcích, v zimě se dojelo jedině rolbou....ale kdybych si měla vybrat snové bydlené, tak v horách v chalupě

In reply to by Jířulka

Teď bydlím na vysočině, ale dostala jsem se tam pěknou oklikou...ale tak to bývá
tu lásku k horám mám po otci...a ten zas po svým otci. tři roky zpátky jsme jeli na Malou Úpu na dovolenou, přesně na tu chalupu, co jsem bydlela jako malá holka - zdálo se mi o tom pak ještě rok

In reply to by Tesa

Tak to si myslím...a je teď z té vaší chalopky nějaký penzion,ano?Jaký to byl pro Tebe pocit?Myslím,že dost stresující...já bych to asi v tomto případě nedala.....pokud je z ní penzion a člověk by tam jel jen jako host.... :r:

In reply to by Jířulka

nene, my jsme bydleli po rekreačních chalupách. vystřídali jsme tři - tu první si nepamatuju, to jsem byla malá, ty dvě si pamatuju, ale právě na tý prostřední to bylo nejlepší. táta vždycky říkal, že to byla nejkrásnější chalupa Krkonoš. no a po revoluci si tam majitelé (ministerstvo) doplnilo svoje lidi, otec odešel na chalupu jinou, ale já už tehdy bydlela s mámou ve středních čechách, takže na hory jsem jezdila jen na prázdniny.
no a nedávno jsem se právě na tu svou milovanou chalupu jela podívat a neměla jsem to dělat. bylo to smutný, chalupa v dezolátním stavu :-( ale asi to byla poslední příležitost jí vidět, protože chvíli po tom co jsme tam byli se chalupa normálním rekreantům zavřela, prý je vybydlená a jezdí tam na pobyty soc. slabé děti (ale to mám jen z doslechu)
dlouho jsem měla sen, že se tam vrátím, pronajmu nebo si tam koupím chalupu ale v dnešní době je to sebevražda.

In reply to by Tesa

Aha...tak to pak jo...no každopádně to člověka dost za srdíčko chytne....to věřím.A myslíš,že je úplná sebevražda si pořídit mini penzion-pronajímat tam pouze pokoje s tím,že by to bylo jen se snídaní a pak by tam měli lidi k dispozici kuchyňky k vaření.K tomu mít vlastní práci dál-tzn.já zdr.sestra,manžel u policie-kriminálka....???????

In reply to by Jířulka

pokud máte prachy na chaloupku, tak jo, ale nespoléhala bych na to, že si půjčím peníze na koupi a rekonstrukci chaloupky a pronajímání mi to bude splácet. to si myslím, že je v dnešní době hodně riskantní

In reply to by Tesa

To jo...to je jasný.Proto taky budeme mít ještě každý dál své zaměstnání.A na bydlení chceme hypotéku.Vychází to levněji i splátka hypotéky,než platíme tady v Praze v malém služebním bytě..A rekonstrukce v tomto případě nebude zaplať bůh potřeba,protože to je v ok stavu :) Takže jen splátka hypotéky+platba za služby-vodu,elektřinu atd....a stále to vychází líp než tady v Praze.Manžel by zůstal dělat v Praze=plat by zůstal stejný.Tam se to pak dle uvolněných míst-tabulek liší...Kde zrovna mají místo a pak hodně příplatek za rizikovost,což má tady manžel ok.

In reply to by Jířulka

tak pokud už máte nemovitost vyhlídnutou, víte že nemusíte investovat do rekonstrukce a hypotéka vám vychází slušně, tak je to o něčem jiným. jen si vzpomínám, že když jsme byli na chalupě, tak se počítalo tak, že zimní sezona ti musí vydělat minimálně na roční provoz baráku, protože letní sezona nikdy tolik nevydělává a mezisezona je o ničem, to si maximálně naženeš školy v přírodě (ale pookud počítáte s malým ubytováním a pouze snídaněma, tak to taky padá), ale to není o výdělku

In reply to by Tesa

To právě jo Teso...nemovitost už máme vyhlídnutou v super stavu a za ok peníze.A hypotéka nám vychází dokonce líp,než tady za 2kk...A co je hlavní,že oba zlstaneme ve svých profesích,ale budeme pryč z ruchu velkoměsta...Chci si užívat podzim,sbírat šípky,kaštany...chodit po kopcích...prostě tak,jako jsem to znala jako malá holka.Je to už sice 35 let,ale to se nemění... ;) Tady před domem vypustím syna na hřiště a lítá tam na povely jako cvičená opička :( Jakmile odjedeme k příbuzenstvu na hory,tak je potřeba pomoct s čímkoli na baráku a máš vidět našeho Jířu...Lítá po zahradě s plast.sekačkou,do svýho kolečka nakládá polínka dříví,hrabe listí a večer je krásně unavenej s červenýma tvářema...To tady zkrátka není,což nám oběma moc chybí...Moc děkuju za názor :k: Když by Tě o tom ubytování něco napadlo,tak si názor moc ráda přečtu.Sbírám rady,zkušenosti...a za vše jsem vděčná.

In reply to by Jířulka

hele, když vám to vychází takhle pěkně, tak není o čem přemýšlet :-)
moc dobře si pamatuju, jaký to je mít za barákem z jedný strany les, z druhý louku. bylo to moc fajn. Naprosto chápu, že v Praze nechcete být. my bydlíme ve 40tis. městě a pro mě to je maximum, větší město bych asi už nezvládla. a to naštěstí máme domek s větší zahradou a bydlíme v klidný části města

In reply to by Mirajs

Ahojky,a jaký Vrchlabí celkově je prosím Tě?Rdá bychom tam pak jezdili do obchoďáků na velké nákupy.Můžeš jen tak ve zkratce prosím napsat,co tam je konkrétně?Koukala jsem,že Kaufland tam třeba není a nejsem si jistá poboučkou Tesca-třeba jen malou...Děkuju za názor :k:

In reply to by Jířulka

Ahoj. Tesco ve vrchlabí není ale před vánocy bude otevřené v Trutnově.... vím že tam je lidl, penny ale víc neporadím... do Vrchlabí jezdím vyjimečně.... Každopádně v Trutnově je Kaufland, Penny, Lidl, Albert hypermarket a ted tedy přibude to Tesco. bude tu i Obi, Jysk....

In reply to by Nika

No tak super...v případě krize by manžel vozil nějaké nákupy autem z Prahy,až pojede po službě domů to,co bych potřebovala...Člověk jede dost podle letáků...oba jsme stát.zaměstnanci,byla MD...takže asi tak....Když člověk nakoupí něco za ok cenu,může pak ty ušetřené penízky zase potřebovat jinde...ale to zná asi v dnešní době dost lidí...Děkuju za názor a rady ;) :k:

In reply to by Jířulka

a co on dělá za obor v nemocnici?
já jen, že semilská potřebuje specialistu na internu, aby se to tam trošku pozdvihlo...určitě by mu nabídli solidní příjmy a zázemí
ortopedie je v Semilech velice slušná

Ve Vrchlabí co vím, je Lidl a Penny
V Jilemnici Norma, Tesco
V Semilech Tesco, Penny, Lidl, Albert
V Trutnově toho bude mnohem víc, je to okresní město, navíc rozsáhlé a i dost početné

In reply to by Jířulka

V Javorníku není nic, ale Rudníku jsou prý 2 školky, škola a nějaké větší potraviny. Eliška chodila do školky v Bukách, protože v Rudníku jí nevzali a do školy chodí taky v Bukách, sestra tam bydlí asi půl roku. Ale když jsme u nich byli v javorníku, ví, že jezdili nakupovat na větší do Trutnova, není to daleko

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka