Prosím o radu - nemoc téměř 4 měsíčního miminka

13.04.2012

Ahojky maminky...chtěla bych Vás poprosit o radu. Ještě nám nejsou ani 4 měsíce, ty nám budou 27.dubna, a už jsme poprvé nemocní. Dnes odpoledne jsme naměřili teplotku 38,5 a už asi 2x jsme blinkali. Dali jsme čípek do zadečku. Co ještě by se dalo u takhle malého dítěte dělat? Moc nás to s manželem trápí, je to naše 1. miminko, tak ještě nemáme moc zkušeností.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Promiň já zapomněla napsat co se může kombinovat: takže panadol s nurofenem, my měli panadol čípky a nurofen sirup nebo obráceně.

In reply to by indoska

Ahojky,moc děkuju za rady, dávali jsme paralen čípky, hodně pít a nějak nám to nezabíralo. Včera ráno 36,7,ale po poledni už 38.8 a drželo se to celý den. Večer jsem s malým jela na pohotovost, dostali jsme ibalgin sirup a antibiotika v sirupu a zatím jsme od rána bez teploty, tak uvidíme jak budeme pokračovat dál :-)

Ahoj to je hrozné takový bobek, my jsme byli takhle nemocní poprvé v 1/2 roce a byla jsem vyklepaná- hrůza, podruhé v roce, zase jsem se hrozně bála, taky začlo to že vyblil večeři přes celou ložnici, tak já strach aby to nebyli ty rotaviry, ale pak už neblil, jenom plakal a horečka, takže čípek, horečka neustoupila a v návodu, že další čípek až za 6 hodin, bylo to teprve po čtyřech hodinách ( ve tři ráno, malej hicoval a plakal), takže se to prý může kombinovat s nurofenem pro děti, zrovna jsem měla sirup doma. a bylo líp, ale chodila jsem ho měřit pro jistotu jestli tepl. nestoupá moc, naštěstí už se to drželo na těch 38,5, tak do rána jsme vydrželi. Ale kdyby to furt lezlo nahoru tak už se prý nedělají zábaly ale omýt žíňkou vlažnou vodou tělíčko( to jsem někde vyčetla). No a kdyby to bylo fakt nad 39 tak asi volám na pohotovost, radši budu plašit než něco podcenit. Jo zkus mu dávat hodně napít hlavně čajík ať není dehydr. Odsávat hleny a přitulit a hlídat tu teplotu. Držte se snad to trochu pomůže.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky