Rajská omáčka
Ahoj holky,
mám takovou otázku ohledně rajský omáčky. Já jí zahušťuji moukou, ale chtěla by jsem to zkusit s perníkem, ale nevím jaký se používá. Poradíte?
Díky :a: Martina
In reply to Určitě to zkus, je to dobré. by Deniska2010
Já dávám taky mletou skořici, ale chci zkusit taky jinou variantu, jsem na to zvědavá :a:
Ahoj já tedy nezahušťuju ničím právě ji také dělám.... Dám hooodně cibule a podusím maso a pak vyndám koření tu cibuli rozmixuju a je to taková bílá kaše a pak dám od valfrutta rajačatové pyré v takové krabičce z jedné krabičky je oběd pro 2dospělé a 1dítě, když chci na více dnů dám 2 krabičky...
A jen dochutím....
In reply to Ahoj já tedy nezahušťuju by lucisek
Já právě chci zkusit ten perník kvůli chuti.. Ale je pravda, že to bez zahušťování bude taky dobrý a třeba někdy vyzkouším. Díky ;)
In reply to Já právě chci zkusit ten by Martinka777
Není zač a jak se povedla? Já to perníkem také nikdy nezkoušela....
In reply to Není zač a jak se povedla? Já by lucisek
ještě sem jí nedělala, ale v týdnu jí mám v plánu ;) ..
holky, moc děkuji :one:
:a:
nejlépe ten perník na strouhání, co se používá do nápní závinů apod. Mívají ho v potravinách, je neplněný, nepolévaný - ta kostka je o něco větší než obyč perník. Nebo pokud bys měla doma zbytek domácího perníku nebo i perníčků neozdobených ;) případně i ty malé perníčky rumové bez polevy se dají šoupnout do elektrického mlýnku na strouhanku :)
prodávají se neplněné perníčky, polotvrdé, které se dají nastrouhat, obdélníčky, jednotlivě balená, tak nastrouhat,povařit.
Určitě to zkus, je to dobré. Uvaříš omáčku jak jsi zvyklá a pak zahustíš na jemno nastrouhaným perníkem.
Já to tak ale nedělám, ale do omáčky při dochucování dávám ml.skořici a ta dělá divy :s: