Návštěva MUDr. Břešťáka v Praze

17.01.2012

Tak hlásím návrat z naší matičky Prahy :-)
Pan doktor velký sympaťák, koukal na prcka asi 35 min ;-) a přítel byl z toho hotový :-) NT naměřil 3,2, takže mi moc nepomohl, ale ani neublížil, vše mi vysvětlil a opravdu si na nás udělal čas a musím o panu doktorovi mluvit jen v superlativech :-) Doporučil mi, že vezmeme krev i u něj a ve čtvrtek budeme mít dvoje výsledky, od mého MUDra i od něj. Takže když bude vše v pořádku, tak budu daleko klidnější, že to potvrdili dva doktoři a když se potvrdí opak, tak budu mít jistotu, že se ani jeden nezmýlil, takže teď jen vydržet do čtvrtka a snad začne pohodička ;-)
Jinak podle dnešního UTZ mi termín porodu vychází na 18.7. takže opět další změna, ale asi tam necháme termín od mého doktora a průkazky, co ty na to Kačí?
Jo holky z Jihlavy, budete si ve čtvrtek volat na výsledky? Já se dnes nezeptala setřičky v kolik si mám zavolat :-( Nevíte? Díky :-)
Jinak návštěva v Malvíku super i když sem doufala v trošku jinou náladu a daleko větší chuť nakupovat, tak se mi tam líbilo :-) Paní prodavačky mi vyjmenovali kočárky ke kterým je autosedačka na isofix, tak mám nad čím přemýšlet :-) koupila jsem látkové plínky, tatínek si vybral dudlíka do kamionu a prý ho ve čtvrtek slavnostně vyvěsí, ať prý každý ví :-D No doufám, že jsme se neunáhlili ;-) Jinak jsem dovezla spoustu letáčků a můžu vybírat :-)
Mějte se a opatrujte se :-) :€s€: :€O:

To čekání je děsný :n: Ale věřím, že vše dopadne dobře a ty budeš s radostí vybírat a nakupovat všechny ty "strašně důležité" zbytečnosti pro mrňouska :€s€: Moc ti držím palce :a:

to čekání je fakt hrůza. já se dnes konečně dočkala a je vše v pořádku. ani jsem netušila že se tím tolik stresuju, ale jak jsem tam zavolala rozbrečela jsem se štěstím, když mi řekla, že mimi je zdravé.moc ti přeju aby ti řekli že je taky vše v pořádku. držím pěstičky papa

Ahojky,volat na výsledky nebudu. Ultrazvuk byl v pořádku, tak si počkám do úterý.
Co se týče výsledků, myslím si, že budou až odpoledne. Vždy když jsem si na nějaké měla volat, tak mi bylo řečeno po třetí hodině.
Tobě držím pěstičky ať ve čtvrtek hlásíš jen skvělé zprávy. :)

In reply to by Misule20

Tak jsem teď zavolala sestřičce a jen se chtěla zeptat, kdy si mám zavolat zítra a ona na mě a jak jste přišla na to, že máte volat zítra? A já, no pan doktor mi to řekl a ona no ale to se taky může stát, že výsledky chodí až za týden :-( Můj doktor mě pomalu přestává bavit :-(
Takže vůbec nevím jestli se z Jihlavy zítra něco dozvím :-(. A z Prahy mají volat oni, takže když se od svého doktoa nic nedozvím a z Prahy nezavolají tak mě hrábne už na sto pro :-(

In reply to by klouiee

A máš tam zítra zkusit zavolat?No tohle čekání je fakt hrozné. Možná si na ten screening chodit neměla a bylo by to tak lepši :) Já tam nebyla a říkám si, proč by mimi nemělo být zdravé? Ale stát se může cokoliv, to vím, a také na mě někdy přijdou pesimistické myšlenky. A kdy jdeš k dr. zase na kontrolu?

In reply to by Misule20

Jj říkala ať to zkusím, ale že nic neslibuje, že ona to vidí až na pondělí :-( Taky si říkám, jestli mi za to ty nervy stojí, kdyby to aspoň všechno tak dlouho netrvalo a výsledky byly hned, ale já už fakt čekám 4 týdny co bude a zatím to nevypadá, že by se to chylilo k nějakému konci :-(
Vůbec pesimisticky nemysli, nic Vám není, cítíš se v poho, tak co by se mělo dít ;-)
Na kontrolu až 31. 1. :-( to je ještě skoro 14 dní :-(

In reply to by klouiee

Tak to jdeme na kontrolu stejný den, mě bude brát krev na tripple testy a budu ho muset přesvědčit, aby aspon na minutku mrknul na UZ:) Zítra budu čekat na info, co ti dr. řekne..mohl by už výsledky mít, viď, aby ti to čekání zkrátil..Já se právě moc v poho necítím, často mě bolí břicho, hlavně když se postavím, nebo když zvednu malého:( Tak nějak mám také strach, jestli je mimi v pořádku, ale musím to do toho posledního vydržet:)

In reply to by Misule20

No doufám, že aspoň ten doktor z Prahy nezklame a zítra zavolá jak slíbil, jinak ho budu nahánět já. V Jihlavě se hold nechám překvapit a budu doufat, že i tam zítra budou výsledky ;-) Jejda, tak to na sebe buď opatrná a malého teď musíš chvilku zvedat opatrně a minimálně, z toho bych měla strach, ale jinak to nejde co, lehce se mi to říká, je mi to jasný ;-)?

In reply to by klouiee

Tak snad zítra zavolá:) Věřím, že bude všechno dobré..sem tam jim jistě výsledky vyjdou blbě,a pak je mimi uplně zdravé ;) Joo, také mám strach zvedat ho, ale je mu 22měsíců a hodně věcí sám ještě neudělá a i chce prostě pochovat :) Na pohotovosti mi také říkali, odpočívat, nic nenosit..a pak jee, vy jste na mateřské, tak to pujde asi blbě co? No, co bys jim na to řekla :s: A ještě bydlíme v bytovce v patře, naštěstí, až se malej snaží vyjít schody sám :)

nevím jaký hodnoty ti vyšly špatně nebo spíš co to znamená. já jsem 18+5 a 6.1. jsem byla na odběru plodové vody, protože mi vyšla nějaká 1 hodnota v krvi na Dow.syn. vysoká, tak ti rozumím jaký je čekání na výsledky. já čekám skoro 14dní, mám volat nejdřív v pá nebo až další týden. prý to trvá 2-3týdny. no a abych pravdu řekla, bojím se tam zavolat čím je to blíž, protože si vůbec nedovedu představit, kdyby mi řekli že dítě bude postižený.musíme doufat, že naši prcci v bříškách jsou v pořádku.k tý plodovce, pokud ti ji doporučí, tak se toho neboj není to nic hroznýho a aspoň zbylých 20týdnů prožiješ v klidu. držím pěstičky a určitě si na tebe ve čt vzpomenu. pa peta

In reply to by peta0404

Ahoj, v 10tt mi jen tam mezi řečí doktor oznámil že šíjové projasnění mimča je vysoké 5mm, takže zkažené Vánoce a čekání na 10.1. na screening. Na screeningu už to číslo bylo nižší 2,8mm ale i tak prý hraniční hodnota :-( včera mi bral doktor ještě jednu krev a komplet výseledky screeningu budou zítra. Takže na nějakou konečnou zprávu čekám už 4týdny :-( a je to hrozný, takže chápu co prožíváš :-( A ještě mi to nedalo a objednala jsem se ješttě k doktoru Břešťákovi, tak zítra budu mít dvoje výsledky.
Mám takové tušení, že plodovka mě taky čeká, ale to zvládnu, hlavně ať vím jestli je prcek v pořádku. A pak další čekání, je to nekonečné... Drž se, držím palce a pak písni jak jste dopadli ;-)

ahoj, ráda to čtu,...
byla jsem tam před skoro třemi lety.... byl super, byla jsem tam skoro hodinu, vše nám vysvětlil, ukázal, povídali jsme
je to profík, příjemný, empatický a fakt ví a umí
moje dr.tvrdila, že čekám dvojčata kluky a on, že jestli tak, tak vrátí diplom :-)
máme páreček :-)

In reply to by Ifka123

Jj taky z něj mám po dnešku super pocit :-) doufala jsem v trošku lepší výsledek NT, ale není kouzelník že? No ve čtvrtek budou výsledky, tak se to rozštípne a doufám v jen dobré :-)

termín teda počkáme do 20tt na screening ;-) jinak moc držím palečky na ten čtvrtek uvidíš, že to od obou doktorů dopadne dobře ;-)

Ahoj,já měla ve 14 tt,NT 2,8.Riziko DS a dalších vad se vypočítává i z dalším měřených parametrů,jako je stehení kost a další si nepamatuji.....celková procenta mi vyšla i s krví a věkem(35 let) na 60%,že je vše v pořádku(věk tam hrál výrazný faktor) a nyní ve 20 tt je měla pouze 10%,že je syn nemocný.Pokud máš ostatní naměřené hodnoty naprosto v normálu,tak bude malé v pořádku.

In reply to by Monina

Zbytek měření je v pořádku ;-) jen čekám na výsledky krve, od dvou doktorů budou ve čtvrtek... Už ať něco vím, ať to dopadne jakkoli...tohle období čekání je nejhorší :?
:n: Pořád doufám, že vše bude v pořádku :-) ale červík pochybností hlodá a asi by hlodal u každého :?

Ahojky, já se v těch hodnotách NT nevyznám, nějak jsem to nestudovala, když jsem na to screeningu nebyla, ale snad to je dobré ;) Do Malvíka jsem se chtěla také mrknout, ale asi to nevyjde, přeci jen je to kousek cesty. Pokoukám tady, často se kochám v JI v City Parku v Pompu:) I když se mi to tam zdá drahé..možná jak co :) Kočátek tam mají ten co chci a kvuli případné reklamaci to bude blízko, tak ho koupíme asi tam:) A pohlaví nevíš?

In reply to by Misule20

Hodnota NT by měla být do 3mm, muj doktor naměřil původně 5mm, pak 2,8mm, tenhle doktor dnes 3,2mm. No čísla nic moc, holky je mají daleko nižší, ale nemusí to vůbec nic znamenat, miminko může být naprosto v pořádku, ale taky tato hodnota může a nemusí signalizovat nějakou možnou vývojovou vadu :-( No do čtvrtka už vydržím :-)
Jj v Pompu taky často koukám :-) a uvidím, kde nakonec co koupíme, zatím moc nechci, kdyby se něco dělo a to samé je s pohlavím, ani sem se dnes neptala, kdyby se něco dělo, tak nevědět co to je, asi bude lepší :-(

In reply to by klouiee

Všechno bude bude dobrý, uvidíš ;) Já se snažím na špatné zprávy nemyslet..i když někdy si také říkám, co kdyby..ale to bude až do porodu, dokud nebubeme mít zdravá miminka v náručí ;) Jinak také zatím nic nekupuju, nechci se unáhlit,ale po tom UZ ve 20tt začnu, jako u prvního:) Jinak v Pompu jsme pečený vařený, malej si prohlíží hračky a já věci na mimisky:) Jinak o jiných takových obchodech v okolí moc nevím.Já si pohlaví nechám říct jak to bude vidět, ale "obávám" se, že to ten kluk fakt bude, cítím to.

In reply to by klouiee

ahooj to jsou takové smíšené zprávy :) my máme NT 2,2 . pokud ti tam tancoval tak to nemusí být úplně přesné tak držím palečky k dobrým výsledkům krve :) přítele ti závidím,můj byl zase v práci ale fotečky mu dělají radost a když poslouchal srdíčko byl úžasný :) kdyby se něco dělo radši bych chtěla vědět s kým se rozloučit,jak andilka pojmenovat,ale zatím neplašme. všechny výsledky nemusí být stoprocentní.tak se drž papa

In reply to by ZuzaneckaOVA

Nooo to jsou :-/ já mám takové skoro od začátku těhu, tak mi dneska opět ukáplo pár slziček a musím ještě do čtvrtka vydržet, jen mě těší, že budou dvoje výsledky, budu opravdu vědět na čem jsme, ať se děje cokoli...
S přítelem to byla taky náhoda, jak jezdí kamionem, tak je málo kdy v týdnu doma, takhle to vyšlo jen díky tomu, že se mu na autě něco porouchalo :-) a jelikož jde od února jezdit i do ciziny, tak si myslím, že mimíska viděl možná takhle poprvé a naposled, pak ho snad stihne u porodu :-D
Výsledky ukážou, pak se uvidí jaký bude další postup ;-) jestli odběr plodové vody a nebo klidné užívání těhu :€s€:

In reply to by klouiee

bobku, jak já jsem byla na nervy taky ukáplo pár... já jsem poslední dobou hormoonama strašná pesimistka a všecko je mi líto tak nevím co napsat,no budu držet palečky at do zítřka vydržíš v klidu :k: a co takhle odběr plodovky a zbytek těhu v klidu ? :) i to je dobrá varianta :)

In reply to by ZuzaneckaOVA

Tak o bouřících se hormonech bych mohla taky psát román ;-) ten mimísek ze mě dělá strašnýho slabocha a nerváka :-) ale tak snad se to časem urovná a jak budu vědět na čem sem, tak se to sklidní.
Jj jsem rozhodnutá, že jakmile zítra bude jen malinká pochybnost, tak plodovku ANO, chci opravdu vědět na čem jsem, nevědomost je nejhorší :-( ale do zítra už to nějakým způsobem zvládnu a pak hned začnu pořpípadě řešit co dál ;-)

In reply to by klouiee

ani nemluv, jsem cholerická víc než předtím. pořád bych se chtěla hádat s kýmkoliv o čemkoliv a brečím u reklamy... nebo jak mě občas zašimrá princezna:) doufám,že nic řešit nebude třeba :) my máme NT 2,2 ale taky podle měření jednou 2,6 pak 2,1 a ještě nějaké čisl oco si nepamatuju :D rybka tam plave a taky pry záleží na tm jestli je zakloněná ap. proč ti dr. tak plaší..achich. no tak se měj krásně dneska :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky