Sváteční buchta
Tak tady ta buchta má opravdu vždycky velkej úspěch. Naposledy jsme snědli ve třech lidech celej velkej plech cca za hoďku s kafíčkem.
Suroviny: 4 vajíčka, 0.5 l horké vody, 250 g krystalového cukru, 150g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 7 dcl kompotu nebo 1 kg čerstvých jahod, 40 g jahodového pudingového prášku, sůl.
Postup: 4 žloutky, 150 g cukru a horkou vodu vyšleháme do pěny a přidáme postupně mouku smíchanou s prdopečem a špetkou soli. Těsto vlijeme na moukou vysypaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě. Mezitím si uděláme náplň a to tak, že rozmixujem jahody, dáme je vařit a do toho puding až vznikne kaše. Na téměř dopečený piškot potom kaši nalijeme a potřeme sněhem, který jsme udělali ze 4 bílků, 100g cukru a špetky soli. Trochu snížíme teplotu a necháme zapéct.
Je to dobrý i s angreštovým kompotem a myslím, že další fantazii co se týká ovoce se meze nekladou.
No já dělám něco podobnýho akorát je to s kiwi a zakysanou zmetanou a je to mocinky ňaminky :s:
Tak ja to zkusimNa kolik se pece a jak dlouho?
In reply to Tak ja to zkusimNa kolik se by Zuzana.Picmouse
Já to dala na 180 a pak stáhla na cca 150. A většinou podle oka. To uvidíš podle barvy. Ale je to většinou šup šup, protože to dám na velkej plech, takže je to těsto tenký.
DEKUJU TO VYZKOUSIM ZNI TO SKVELE UZ TED SE MI SBIHAJ SLINY :hu: :hu: :hu:
In reply to DEKUJU TO VYZKOUSIM ZNI TO by andy
Dobrou chuť, fakt je mňamkózní.
In reply to Dobrou chuť, fakt je by sow
UZ TED BYCH SI HO DALA TOHLE JA MUZU :hu: :hu: :hu:
Tak jsem právě zjistila, že jsem pěkná blbka. Té vody tám má být 0.5 dcl a ne litru. Já to blbě napsala. Doufám, že jsem vám neudělala škodu :) .