dítě ze školky opět nemocné

14.10.2011

Ahoj holky! Jsem zničená. Anička nastoupila v září do školky(4roky) a od tý doby jsme neustale nemocný. Týden chodí a pak chytne rýmu, nato kašel a horečky 38,5. Vylečíme se doma(7-14dní) je naprosto v pohodě a po 3.dnech ve školce opět nanovo-rýma, kašel, teploty. Jednou už doktor nasadil antibiotika-nález na průduškách.Už jsem fakt bezradná, od ní to chytne mladší syn(15měsíců).Upný začarovaný kolotoč. Kupuji jim vitamín C, dostávají med, do polévky dávám česnek, doktor jim předepsal rybonumyl,berou ho teprve 14dní, takže žádný účinek. Jak jim mam zvýšit imunitu, aby mi nechodila ze školky neustále nemocná? Tady do školky bohužel dávaj maminky děti docela nemocný, teče jim žlutozelená rýma a kašlou. Já jak blbec, holku doma vyléčim a pak jí, až nemá rýmu a kašel, znovu dám do školky. Já vím, dnešní doba je na to zlá-kam dát dítě hlídat, když se musí chodit do práce-ale proč na to mám doplácet já? Fakt už se mi chce nad tím brečet. Co mám dělat aby nebyla neustále nemocná? Děkuji za rady. Hezký večer :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Jo, tohle je děsný mor, a bojuje se s tím těžko, protože rodiče - někteří - jsou prostě bezohlední a dávají do školek děti viditelně nemocné, se zakalenýma očima, zelenými nudlemi... ona je školka nemusí přebírat, jenže ne všude je nějaká "kontrola" u vchodu. U nás to třeba bylo tak, že rodič dítě ze šatny poslal do třídy v patře samotné a mezitím se zdekoval, takže už dítě nebylo komu "vrátit". :-( Snažila jsem se proti tomu od začátku bojovat, od tří let jsem dětem dávala denně Preventan, jedly hodně ovoce, přiměřeně jsem je otužovala. Oproti standardu ve školce byly nemocné minimálně. :€s€: 

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj. Naštěstí má můj nadřízený taky děti a ještě si pamatuje, jaké to bylo, když začaly chodit do školky. A navíc mám ochotné kolegyně, které jsou schopné mě v tom nejnutnějším "zastoupit". Takže mi to zatím "prochází". ;) :a:

Bohužel tomu se nevyhneš, ve školce jsem dělala(jsem učitelka MŠ).Abych pravdu řekla, tak jsem se v tom plácala i já a bohužel to tak je všude.Byla jsem vždycky týden v pohodě a 14 dní marod.Nevybereš si.Mamky potřebují do práce a hlídání nemají, tak jim nic jiného nezbude.A mohly jsme říkat, ať si ty opravdu nemocné raději nechají doma, jak jsme chtěly.
S malou jsem ani k zápisu nešla.Měla v únoru 2roky(zápisy na rok 2011/2012 byly v dubnu).A já jsem v půli dubna otěhotněla.Takže pak už jsem to vůbec neřešila.Budu mít doma v lednu čerstvé mimčo, takže bych jí od února 2012 do školky nedala.Je mi naprosto jasné, jak by to u nás vypadalo.Rozhodně nestojím o to mít obě děti(to mladší už od narození) v jenom kuse nemocné.A hlavně, stejně budu doma, takže proč ji cpát mermomocí do školky a platit školné.Toť můj názor, nevnucuji ;-) ;-)
No a co se týče imunity, nám se osvědčil také Imunoglukan(jako i dalším maminkám).Brali jsme po antibiotikách po zbytek zimy a pak už nás žádná výraznější nemoc, kromě slaboučké rýmy, nepotkala.
Pááá Lenka+ Niky a mimi v pupíku

In reply to by lemris

Přesně, staršího kluka jsem do školky taky nedávala hned od 3 let, protože jsem byla na mateřské s dcerou - do školky šly děti spolu (do smíšené třídy), když synovi bylo 4,5 roku a dceři necelé 3 roky.

Ahojky, úplně tě chápu. Mám syna 4,5 roku a do školky chodil už minulý rok. Ovšem velmi velmi sporadicky. Vždy tam byl pár dní a byl nemocný a tak pořád dokola. Taky to přenášel na mladší sestřičku. Teď tam chytnul neštovice, malá od něho taky a na to angínu a byli jsme dva dny v nemocnici. Je to kolotoč. Vitamínů máme hafo a asi na nic. I Aerius z imunologie, ale asi bez efektu. Matky jsou opravdu nezodpovědné a dávají tam děti nemocné. I když chápu, že když není hlídání je to těžké.

bohužel je to normální,dítě přijde do kolektivu a chytne kde co,pracující maminky rýmu a kašlík neřeší,to by taky mohli přijít o místo,být každý měsíc doma,ty máš možnost tam dítě nedávat a je to jediná rada,chápu že má ráda kolektiv,tak s ní zajdi do dětského centra apod,ale vyhla bych se tady těm podzimním epidemiím,kamarádka loni nedávala kluka do školky celou zimu,byl furt na hromadě,to nemělo cenu ho pořád vystavovat nemocem,navíc měla doma 3 mimina

Bohužel to k tomu asi patří...je to takový kolektivní šok. A pokud vím,z vlastní zkušenosti i z okolí, tak nástupem do školy se to srovná. Období mateřských škol, co se týče viróz, je mazec!

Já bych si zkusila stěžovat ve školce, ať si to víc pohlídají, je jasné, že ty co chodí do práce chtějí být doma až když je to nezbytně nutné,ale prostě pak je to o to horší...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka