konec kojení ano či ne??prosím o rady

12.01.2011

přeji krásné odpoledne.Mám veliké dilema.Byla jsem 100%rozhodnutá,že teď v sobotu končím s kojením.Dcera má 17 měsíců.Přes den pořád kříčí mlíko mlíko a leze mi pod svetr.Když ji řeknu,že není,tak chytne hysterický záchvat.Už mi to opravdu leze na nervy.Problém je v tom,že má od narození atopický ekzém.Dr. mi říkala,že kojení je pro ni to nejlepší,co může být a že to mám zvážit,jestli už ji opravdu nechci kojit.Prostě zase sálodlouhý projev.Tak jsem zase na vážkách.Opravdu mně už to hodně otravuje,ale co bych pro ni neudělala že.Tak já nevím skončit nebo ne??Co na to říkáte.Potřebuji se s někým poradit.

Ivete ahojky my jsme měly skoro stejný problém malá se budila několikrát za noc mlíko mlíko ve dne také ted nekojíme týden je jí 20měsíců a podařilo se nám to tak že jsem jí řekla,že maminka má boo a že mlíčko pijou jenom miminka a ona od té doby nechce když mě vidí převlíkat říká mlíčko mimí a nebo mamí boo a od té doby spíme celou noc a pije mlíčko jahodové hami místo mého které nikdy nechtěla když jsem kojila nikdy z lahve nechtěla pít měly jsme problém s jakým koliv pitím ale myslím že jsme si ulevily obě jen chce ted pořád nosit a častěji mazlit asi se ujištuje že jí mám ráda držím palce zkus to ale myslí že v 17měs jí to ještěě nevysvětlíš ale můžeš to zkusit nebo si kamarádka přelepila bradavky protože malej chtěl vidět bo to já jsem naštěstí nemusela a ukázalu mu a byl taky klid ta mi to poradila držím moc palečky asi bych vydrřela do 19-20měs

In reply to by Ivete

malá se mi právě v noci budí co hodinu.Když se vzbudí až za 2-3 tak je to pro mně svátek.Každý mi říká,že pokud ji odstavím,tak se to určitě zlepší.HA mlíko jsem ji zkoušela dávat,ale to do ni nedostanu.Plive to všude kolem.Je to odporně hořké.I když jsme někde na návštěvě,tak i tam dělá alotria a křičí mlíko mlíko.

In reply to by brubru

v noci jednoznačně odstav-my to udělali te´d o Vánocích,tři dny jsem spala v obýváku a na starosti měl malýho manžel.Bohužel to k nebuzení se nevedlo,ale mlíko už v noci nedostane-kupodivu ani moc neřval,zvyknul si rychle.Budí se sice stále,ale mlíko už mu nedám,že by to teda vedlo k tomu,že spí celou noc,to ne :( Taky jsem v to doufala a houby!! Ale nám se nebudil po hodině,ale tak 3-4 za noc,i to stačilo :)

In reply to by brubru

nám se prcek také budil tříkrát ,čtyřikrát za noc,v jeho 13měsících jsem řekla dost.Prostě mu nedám,pár nocí si pobrečel,než si zvyknul,že v noci nedostane,od té doby spí jak andílek celou noc,od 20hod do sedmi rána,samozřejmě,když má nějaké bolení,tak se zbudí.
je to sice drastické,ale jiné řešení není

In reply to by prdada

Ivete já ho do ní taky nedostala ale uvidíš že až jí odstavíš tak to chtít bude vypije sice tak 1cm před staním a rá alr
e asi jí to stačí někdy jí dávám kaši ale tu moc nechce my jsme také vstávaly každé 2až 3h děs

In reply to by prdada

moc všem děkuji za rady.Asi to zkusím ještě nějaké ty 3 měsíce vydržet a pak konec finíto.Aspoň to bude kousek před druhými narozeninami,když ji dr.řekla,že alespoň kojit do dvou let.No ale pokud mně ta moje cácorka hodně naštve,tak ji dedám ani kapku a bude.Ona je takový můj malý nerváček.

In reply to by lucininenka

Já si pořád říkám,co bych za to dala,kdyby mi alespoň jednu noc vydržela v kuse spát.Jo omlouvám se.Jednu noc vydřžela a to bylo zrovna teď na silvestra.Já jsem šla spát ve 3 ráno a v 7 zase budíček jako vždy,takže stejně jsem se nevyspala.Asi začnu lítat kolem baráku s rachejtlema až si myslí,že je zase silvestr a možná bude zase chrupkat celou noc.

In reply to by brubru

nooo,to se ti to ovšem dost prodraží :) Zkus to odstavení v noci a uvidíš,jestli to u vás zabere (fakt jsem slyšela hodně mamin,že u nich to zabralo,my jsme holt na to imunní) a nech jí dvakrát kojení přes den-uvidíš,že budete spokojenější :)

In reply to by lucininenka

já ji v noci nekojím.Ona se jen probudí a vstane v postýlce,tak ji zase uložím a hned usne.Kojím jen 1x denně a to vlastně v těch 7 ráno.Někdy ji dám cucnout i odpoledne,pokud se mi ji vůbec nepodaří sklidnit,když se po mně sápe.

řeším teď docela to stejné-jen má syn 16 měsíců a ekzém ani nic podobného nemá. Jen je pro mě prostě pohodlné kojit. Ale taky se mi přes den často sápe do výstřihu-kojím už jen 2x denně - před spaním v poledne a večer(to si stejně vždycky jen cucne). Tak právě uvažuju o úplném odstavení,jen zas nevím,jaké UM koupit,aby mu chutnalo... :? Dávám mu už kakao z plnotučného mléka z krabice,ale to asi není vhodné mít jen tohle mléko-určitě koupím i UM jen pořád nevím jaké... ://: No být tebou,asi nahradím kkojení nějakým HA mlékem :)

ahojky,synovi je už víc než 18měsíců a stále kojím.Kojím večer před spaním a ráno.Ale kojíme jen v ložnici,vím,že by si vzal i jinde,ale už vím,že dostane jen tam,taky se vztekal lezl pod tričko,ale nějak ho to přešlo.Zkus ji naučit kojit jen na jednom místě,ona to pochopí.Jinak já budu určo nějakou dobu ještě plná kojná

Nooo,já jsem pro kojení do dvou let,zvláště tam,kde je nějaké chronické onemocnění :) Ale samozřejmě je to na tobě.V tvém případě bych prostě stanovila přesnou dobu kojení (my máme třeba dopoledne a večer před spaním-taky je nám 17 měsíců) a jindy bych nedávala.Holčička už je dost velká na to,aby to rychle pochopila-jestliže se bude dobývat pod tričko v jinou než určenou hodinu,samozřejmě musí následovat důrazné ne a odvedení pozornosti-mám kamarádku se stejně satrým klukem,taky je závisláček a funguje to :) Samozřejmě,poku´d jsi rozhodnutá skončit s kojením,určo do dvou (u vás možná až do tří) doporučuju kupovat UM-ještě než odstavíš je dobré nějakou značku vyzkoušet,jestli jí vůbec bude pít a jestli nebude zhoršovat ekzém-jestliže ne,můžeš odstavit.

ahoj, jak často kojíš 17měsíční dítě? chápu že kojení je to nejlepší. Já osobně si nedovedu představit kojit tak velké dítě...jednou bys bezta přestat musela. No musíš se rozhodnout sama. Já jsem byla ráda že se syn odstavil v 11měsících a dcera v 9měsících....

In reply to by JaMiOn

kojím v 7 ráno,když se asi po stopadesáte vzbudí.Budí se mi každou hodinu.Dnes jsem ji koupila sunar-ne HA,protože na alergologii nám dr.řekla,že na BKM alergická není.Tak uvidíme,jestli to bude v pohodě

In reply to by JaMiOn

je to úplně stejné jako to 11ti měsíční :) a kdybys viděla ten rozzářenej úsměv a jak ke mě letí,když zahlásím,že bude mlíčko :s: :s: to na jiný jídlo neudělá :///: :///:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka