Přidat komentář

In reply to by irena1111

A je moc dobře, že se o míře fyzických trestů mluví! Někdo má tu výchovnou míru ctění autorit nechutnou a někdo dokáže vzít rozum do hrsti a zkusit jiný způsob domluvy. Ctění autority se přece nedá vypohlavkovat, vždyť to je sama o sobě směšná autorita. Předpokládám taky, že pohlavek myslíš, když už, tak ke starším dětem. Já třeba nosím brýle od roka a každý pohlavek byl odporný trest sám o sobě. Mám z něj drážky na uších a na nose. Ale co, byl to přece JEN výchovný pohlavek, ne? Bez něho a jiných trestů by ze mě dozajista vyrostl učiněný sígr a skončila bych v kriminále :s: Nehledě na to, že když pohlavek nezabere, co udělám? Dám mu další a příště rovnou tři za vyučenou! Tohle pořád není o tlučení? A za co to vlastně je? Za to třeba, že u stolu nesedí pořádně na židli a zbryndá se? Tobě dá taky někdo pohlavek, když nesedíš způsobně?
Jestliže dám prckovi do jisté míry odpovědnost, přece to neznamená, že z něj vyroste adept diagnostického ústavu. Podotýkám odpovědnost od přiměřeného věku! Naopak v tom vidím obrovskou výhodu pro něj, nebude ustrašené, vyjevené z každého dospělého, bude používat vlastní rozum, nebude neustále čekat na pokyny, atd.
Starší generace byly vychovávané jinak. Ano, také žily v jiné době. Méně se vědělo. A taky to mělo na děti dopad. Proč se to pořád vytahuje? Copak se dá srovnávat doba socialismu nebo poválečná s touto?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka