Přidat komentář

Ještě jsem vám chtěla holky napsat pro někoho novou informaci ke změně vyplácení rodičovského příspěvku podle nového systému.
Vzhledem k tomu, že na PPM mám nárok a nastupovat na ni budu 6 týdnů před porodem, počítala jsem, o kolik peněz podle starého systému přijdu a jelikož mi vyjde lépe přejít na nový systém, byla jsem dnes na úřadu práce - státní sociální podpora zjistit informace.
Takže pro změnu potřebujete potvrdit fialový papír od OSSZ (potvrdí vám DVZ při první PPM), který si vyzvednete na ÚP - SSP, s tím a doklady (občanka a rodný list dítěte) pak dojdete znovu na ÚP - SSP a vypíšete žádost o změnu s tím, že si musíte předem spočítat, kolik peněz chcete brát. No a od následujícího měsíce už vám začnou vyplácet vyšší částku. U mě to bude třeba o 2 tis. víc :-)

A taky jsem po půl roce šla změnit jméno, protože jsem se v létě vdala. No docela mi šokovala cedule, že se takovéto změny mají hlásit do 8 dnů, jinak může ÚP uložit pokutu do výše 10 tis. Tak snad nebudu mít takové štěstí :r: Manželovi nedávno přišla složenka za nezaplacené povinné ručení za starou motorku za první čtvrtletí 2009, zatím jen 2 tis., ale kdyby chtěli účtovat dál, tak se to celkem vyšplhá asi na 30 tis... mě málem kleplo, když mi to říkal a do toho ještě možná dalších 10... no za blbost se platí, že? :00:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka