Přidat komentář

"Dětské autosedačky (v zákoně jsou definované jako zádržné systémy) se podle hmotnosti dítěte dělí do pěti skupin: v těch pro nejmenší do 10 kg, respektive do 13 kg váhy děti sedí zády ke směru jízdy, u dalších tří skupin, odstupňovaných do hmotnosti 36 kg, dítě sedí čelem ke směru jízdy.
Autosedačky se připevňují do osobního automobilu buď standardním tříbodovým bezpečnostním pásem pro dospělé, nebo i dvoubodovým (bederním) bezpečnostním pásem, pokud je tato možnost na sedačce uvedena. Moderní typy sedaček se připevňují systémem ISOFIX se speciálním čepem a pouzdrem.
Zákon stanoví, že děti do váhy asi 13 kg, tedy do věku 18 až 24 měsíců, se mají přepravovat v zádržném zařízení umístěném zády ke směru jízdy.
Autosedačku lze umístit na přední sedadlo vedle řidiče pouze tehdy, není-li před tímto sedadlem funkční airbag. Nemá-li vůz zařízení, jak tento airbag vyřadit z činnosti, je třeba sedačku pro sezení dítěte proti směru jízdy umístit na zadní sedadlo. Airbag by totiž mohl dítěti způsobit vážné zranění.
Zdroj: http://auto.idnes.cz/bez-autosedacky-uz-to-nepujde-d2u-/automoto.aspx?c…

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka