Přidat komentář

Ahoj holky,
moc gratuluji vám všem, kterým vaše květinky nastoupí od září do školky :qu: .
U nás je to s přijetím zatím nejisté. Zápisy u nás probíhají teď 6. a 7. května.
Tomáška by měli vzít určitě, protože je v té stejné školce už Honzík a mladšího sourozence berou většinou bez problémů, ale je tady problém, že mi doktorka dnes nechtěla moc potvrdit žádost pro školku.

Tomášek je prý totiž zatím pro školku nezralý :-(. Jednak kvůli té jeho omezené slovní zásobě, což by ale samo o sobě tak nevadilo, na tom se dá do září snad ještě zapracovat, ale hlavně kvůli jeho hyperaktivnímu chování.
Bohužel zatím to vypadá tak, že se začínají potvrzovat předpovědi neurologa, že bude mít Tomášek problémy s hyperaktivitou. Doufala jsem, že to bude třeba časem lepší, ale poslední dobou mi to spíš přijde horší a jsem už z toho fakt dost vyčerpaná.

Tomášek vůbec neposlouchá, nic na něj neplatí, je absolutně bez pudu sebezáchovy. Tomášek taky u ničeho dlouho nevydrží, sotva se chvilinku něčím zabaví, tak ho to přestane bavit a začne vyvádět.
Taky je hodně nevypočitatelný. Třeba si chvíli hraje a najednou z ničehož nic něco popadne do ruky a praští s tím Honzíka po hlavě.
Anebo ho znenadání napadne strčit do Honzíka, když chce sejít ze schodů z patra do přízemí (z těch schodů, ze kterých se na podzim Tomášek skutálel). Podobně se choval i v čekárně na očním, kdy znenadání strčil do holčičky, která stála taky poblíž schodů. Přijde mi, jakoby nechtěl nikoho, kdo se k němu trochu přiblíží a proto ho odstrkuje. I v únoru v nemocnici jsem si toho všimla. V herně ho chtěl jeden chlapeček pohladit, ale Tomášek se nenechal a ještě do něho strčil :-(.

Doktorka mi řekla, že ve 3 letech se děti většinou chovají opravdu jinak než Tomášek, a že by byla u něho pro nástup do školky až ve 4 letech, až trochu dozraje.
Nakonec mi sice tu žádost do školky potvrdila, ale s tím, že vyžaduje speciální péči v oblasti smyslové - tedy logopedickou péči a zvýšený dozor.
Každopádně nás doktorka objedná na logopedii a do pedagogicko-psychologické poradny, kde se specializují na hyperaktivní děti. Už fakt potřebuju poradit, jak na něho, protože už mi začínají dost často ujíždět nervy :-(.

Sestřička mi pak dala pozvánku na preventivní prohlídku ve 3 letech, kdy máme přijít 9. května nejen s Tomáškem, ale zároveň i s Honzíkem na pětiletou prohlídku. Na té prohlídce se pak ještě domluvíme podrobněji co s Tomáškem dál.
Podrobněji jsem se rozepisovala tady:
http://www.mojetehotenstvi.cz/tomaskova-hyperaktivita-odklad-skolky
:a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka