Přidat komentář

In reply to by pimpa29

Ahoj,
já jsem už včera hledala Tvůj zápis z poradny a nenašla - až teď mě napadlo podívat se do tohoto blogu.
To je mi tedy líto, že se Ti mimčo nechce otočit tak jak má. A přitom jsem myslela, že podle toho, jak cítíš pohyby, že už je hezky hlavičkou dolů. Ale ještě to nevzdávej, teď jsem zrovna četla jeden článek o tom, že i těsně před porodem se můžou miminka ještě otočit. Anebo se prý provádí v porodnici manuální obrat zevními hmaty, většinou mezi 35. a 38. týdnem. Úspěšnost je prý průměrně mezi 40 až 85 %, u vícerodiček je to průměrně 80 %. Musí to ale provádět zkušený porodník za asistence druhého doktora, který neustále monitoruje ozvy miminka a při jakýchkoliv menších komplikacích se hned přestane.
Prý je možné i rodit za určitých podmínek koncem pánevním přirozeně, ale to musí miminko být spíš menší a v takové poloze, která by přirozenému porodu nebránila. Což asi, jak píšeš, bohužel v takové poloze není. V 90 % případů KP se prý volí porod císařským řezem, protože asi představuje přece jen menší riziko jak pro maminku, tak pro miminko. Ale neboj, třeba to ještě vše dobře dopadne.
Četla jsem o tom teď v dubnovém čísle časopise Máma a já, je to docela zajímavý článek.
No uvidíš sama, jak dopadne příští kontrola, budu Ti moc a moc držet palečky, ať se miminko ještě otočí.
Já tedy doufám, že naše mimčo už zůstalo v poloze hlavičkou dolů, to by mě asi švihlo, kdyby mi ve středu 28. 4. doktor řekl, že je zase otočené jinak. Ale to už snad ne. I když včera večer mně připadalo, že cítím to kopání níž než obvykle, spíš ve spodní části břicha, tak kdo ví.
Tak držím palečky, pa :a:

________________________________
http://alenkasuchankova.blog.cz/

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka