Přidat komentář

In reply to by pimpa29

Já měla také plánovaný císař, přesně před rokem, a ještě stále mám část okolí jizvy necitlivé :?
Jinak na císaře si asi vezmi do porodky klasické věci jako ostatní, jen navíc doporučuji buď už do porodnice, nebo pak na doma, nějaké bavlněné a hlavně vyšší kalhotky, ne bokové. Protože jizva bolí a je citlivá docela dlouho, takže bokovky by se do ní zařezávaly :(
Jinak já byla jen v umrtvení, takže jsem si porod prožila při vědomí, a nic moc příjemného to nebylo, byla jsem tak mimo, že měli co dělat, aby mě udrželi při vědomí a okamžik, kdy mi poprvé ukázali přes plentu Julinku si sice pamatuji doteď, ale v tu chvíli jsem to ani moc nevnímala. Byla to vteřina a hned jí odnesli na ošetření, pak mi jí chvilinku ukázali už celou zabalenou v zavinovačce a odvezli mě na JIP.
Hodně nepříjemné je vyndavání miminka z břicha, ale hned jak ho vyndají, strašně se ti uleví! No a po celkové narkóze je prý člověku po probuzení víc špatně..
Těch 24 hodin na JIPu bylo asi ze všeho nejhorších, co se týče bolesti, dávali mi maximální dávky léků proti bolesti, až jsem z nich šla do mdlob. Navíc mi nosili Juli každé 3 hodiny na přisátí a jak se přitom stahovala děloha, tak to bylo přesně v tom místě,kde byla čerstvá jizva, tak na to se připrav, to není příjemný. Jinak se to dá v podsatět vydržet ta bolest, horší je prostě to stahování dělohy, protože se stahuje v místech,kde jsi řízlá. Po klasickém porodu je stahování dělohy také nepříjemné, ale ne tolik, jako po císaři.
No a pak jsem měla problém vstát a přesednout na vozík, aby mě mohli odvézt na normální pokoj. Pomalinku jsem si polohovala postel do sedu, a každých 5 cm výš jsem musela přestat a rozdýchávat to.
NO a pak mě dali na pokoj kde byly maminky po normálním porodu a měli miminka u sebe a já tam byla sama, bez Juli a neschopná se vůbec zvednout aspoň na záchod.
V podstatě jsou hodně nepříjemné tak první 3 až 4 dny a pak už se to dá vydržet :€s€:
Kdybys potřebovala ještě něco vědět,klidně se ptej ;) :a:

Klára a Julinka
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=31354

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka