Přidat komentář

Ahoj Janulko, tak myslím, že mám přesně to, co hledáš. TA kniha se jmenuje Něžná náruč rodičů od Evy Kiedroňové. A teď obsah, abys věděla, co v ní najdeš a jestli Tě to uspokojí:

čím je ovlivněn vývoj dítěte (přístup rodičů, kurzy, porod, denní režim a rituály)
zásady správného zacházení s dítětem (psychosomatický vývoj, potřeby)
novorozenec (poloha, projevy, zdrav. stav a vzhled)
Polohování dítěte (postýlka, polohování v bdění, ve spánku, na bříšku, stimulace prvních aktivit ditěte, význam peřinky, podmínky k odpočinku a spánku)
Manipulace s dítětem (význam, zásady, vliv manipulace na pohybový vývoj dítěte)
Dítě do 4. měsíce věku (zvedání, pokládání, chování a nošení v náruči, v pomůckách, polohy k přebalování a mytí zadečku, rukou a obličeje, přetáčení dítěte, způsoby předávání a přebírání dítěte, poloha matky při kojení, polohy k odříhnutí, k odpočinku a navazování soc. kontaktu, při krmení, koupání. autosedačky)
Dítě mezi 4. a 9.měsícem věku (zvedání, pokládání, chování, nošení, polohy k mytí rukou, obličeje, zadečku, přetáčení, předávání, krmení)
Dítě po 9. měsíci věku (zvedání a pokládání, chování a nošení, předávání, polohy při krmení)

Mně se ta kniha ohromně líbí a doporučovali nám ji na předporodních kurzech péče o miminko. Jsou tam i ukázky takvých těch reflexů, jestli se mimink správně vyvíjí, ale většinu smí dělat jen lékař. Já tuto knihu koupila na MMB za poloviční cenu, jinak stojí celkem dost. Tady je: http://www.zbozi.cz/items?q=n%C4%9B%C5%BEn%C3%A1%20n%C3%A1ru%C4%8D%20ro…

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka