Přidat komentář

In reply to by Markyyy

My sice nemáme svědivý atopický ekzém, ale nějaké potíže máme taky, tak se podělím o své zkušenosti :)
Já už několik let trpím na suché loupavé fleky v obličeji, na kožním mi zatím nikdy nepomohli a protože teď není čas běhat po doktorech, ptala jsem se v lékárně a tam mi poradili mast Leciderm od firmy Altermed (existuje i tělové mléko). Koupila jsem si tubu 50 ml za 122 Kč a flek, ketrý jsem na bradě měla několik let - někdy lepší, jindy horší, ale byl tam furt - se mi během týdne vyléčil!!! Na masti je napsané: určena k péči o trvale suchou, rozpraskanou nebo zanícenou pokožku, při kožních projevech atop. ekzému, lupénky a diabetes. Vhodná pro dospělé i děti od 6 měsíců.
Honzíček má taky po těle suché flíčky, ale nesvědivé a kožní doktor nám předepsal mast na tělo na promazávání: OL OLIVAE 30,0 AMBIDERMANAD 300,0 (nechala jsem si v lékárně čitelně přepsat recepty a prý to může předepsat i pediatr). Tímhle jsme mazali po koupání a fleky jsou pryč. Je to vlastně jen olivový olej v masťovém základu.
Na čevené loupavé fleky na bradě a nožce jsme dostali kortikoidovou mast (doktor mi ani neřekl, že jsou to kortikoidy, prý je to hodně slabé) ADVANTAN CR 15,0 EXCIPIAL CR 100,0. Funguje to. Tak se zkuste poptat doktora, snad vám dobře poradí.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka