Skladování pečiva
Ahoj :) jak skladujete doma pečivo? Jsem se dozvěděla, už po třech hodinách v igelitovém pytliku začínají růst plísně rodu candida :? Tak přemýšlím v čem mít chleba a rohlíky ať to neoschne
V sáčku a igelitce v ledničce. Obchod pod domem nemáme :a:
Já teda hned dávám všechno do mrazáku. Nikdy sem pečivo neskladovala takhle,nemám ráda gumový rohlíky a chleba mám taky nejradši čerstvej.
já bych to tak nehrotila, rohlíky máme v sáčku max. během toho 1 dne, pak už jdou na sušení, chleba (domácí) v chlebníku max. 3 dny, jinak candida je kvasinka, nikoli plíseň, a kdyby tam něco vyrostlo, pH v žaludku už si s tím poradí... :-)
pak v pytlíku a na candidy nehraju. Chleba si pečeme sami a abych řešila, jesti ho musím druhý den vyhodit, to fakt ne...
balím do plátna nebo bavlněné utěrky, pokud to nespotřebujeme do 24 hod, tak pak i do igelitu a do lednice. Nakupujeme většinou na týden dva dopředu, pak pečivo mrazím - když to uděláš začerstva, vytáhneš to večer, ráno máš prakticky čerstvé pečivo (pokud se tedy nejedná o opakovaný proces, což se dost často stává u Tesca nebo Lídlu apod.).
Den dva staré pečivo pak ohřívám v troubě nebo na té nástavbě topinkovače, úmyslně jsme si koupili takový, který má tuto funkci.
In reply to by anonymous_stub (neověřeno)
trochu oškrabat, než chléb zabalím. No a pak stejně plátno vyklepu venku na dvoře :)
Každopádně pečivo balím, až vychladne, protože pak plátno / utěrka nasaje vlhkost a potom ta mouka jde dolů opravdu špatně.
Bezvadná je na to prodýchání / vychladnutí pečiva taková ta mřížka z IKEA, jak se na ní odkládají hrnce :-)
v latkovem pytliku a v lednici.
In reply to ja pecivo skladuju by stefik
:one:
Tak to jsme celá rodina candidový, páč vše máme normálně v igeliťáku :(
Jedině v papírových sáčcích a nikdy ne dýl jak 24 hodin.
In reply to Jedině v papírových sáčcích a by Anca7
ježíš holky,kde to bydlíte,to fakt máte čas denně lítat do krámu?já teda taky mrazím co jde,ale mrazák není nafukovací,že,krom celého chleba a pár rohlíků tam víc nestrčím :(
In reply to ježíš holky,kde to bydlíte,to by lucininenka
Jít každý den ráno pro čerstvé pečivo není žádná zátěž, ani pro mě, než jde do práce manžel, ani pro něj než odejde. Nikdy jsem jídlo nemrazila ani to do budoucna nehodlám dělat. Mráz ti sice bakterie zamrazí ale neumí je zabít. Navíc si myslím, že většina těch, co zamražují to ani nedělají správně a nedopřejí jednotlivým potravinám tu správnou teplotu skladování.
In reply to Jít každý den ráno pro by Anca7
tak já mám sice krám tzv. za prdelí ale jezdím na 6,chlap v 7 a v tu dobu otvírají
In reply to Jít každý den ráno pro by Anca7
tak vzhledem k tomu,že mám nejbližší krám pěšky dvacet pět minut tam a zpátky,tak to trošku problém je ;) manžel dělá na směny a už vidím,jak někde v pět ráno stojí u kasy s rohlíkama :///: holt ne každý má krám u nosu a jezdí do práce na sedmou ;)
In reply to tak vzhledem k tomu,že mám by lucininenka
jé.. jako my. obchod u nás ve vsi není a autem opravdu každý den do obchodu nejezdím, jezdím jednou týdně a pěšky by to bylo skoro hoďku tam a hoďku zpátky.. :///:
In reply to jé.. jako my. obchod u nás ve by Hanča81
Tak to je jasný, že bychom taky nejezdili takovou dálku kvůli pečivu. Já jsem teď párkrát pekla doma rohlíky, chleba i loupáky a tak to budu dělat, až se přestěhujeme na ves, kde obchod není vůbec.
In reply to Tak to je jasný, že bychom by Anca7
no ono toho vaření je i tak dost :00: :00: takže rohlíky už jsem zkoušela a peču pravidelně rozpeky k mrkvi,ale malej mi to doma pečený stejně nejí-je to pro něj tvrdý :00: jako chleba v pekárně možná,ale péct si denně rohlíky hádám stejně nebudeš :///: je to hezká předstva,ale reálně to moc není možné :n:
In reply to no ono toho vaření je i tak by lucininenka
Rohlíky denně k životu nepotřebujeme :) vymoženost jako pekárnu nemáme, zkoušela jsem klasicky péct a zatím mi to nijak nevadí. Představa je to hezká, ne vždy to tak vyjde ale pokud máš zaběhnutý režim, co se jak a kdy dělá, tak to člověka nijak nezatěžuje.
In reply to Rohlíky denně k životu by Anca7
zaběhnutý režim můžu mít jak chy,péct obden rohlíky hodinu fakt čas nemám,to ho raději věnuju dětem ;)
In reply to zaběhnutý režim můžu mít jak by lucininenka
No jo, já peču, když v poledne spí :)
já taky v sáčku :D
Já skladuju všechno pečivo v mražáku :///:
In reply to Já skladuju všechno pečivo v by Jajda007
a jíte to zmrzlý :s: :s:
In reply to a jíte to zmrzlý by Zdenda3
nejíme to zmrzlí, rohlík ti rozmrzne hned i jen na vzduchu nebo přinejhorším v mikrovlnce a chleba já vždy nakrájím na plátky a pak ho dám zahrazit, takže taky vytahuju jen množství, co aktuálně sníme ;)
In reply to a jíte to zmrzlý by Zdenda3
:one: to mě pobavilo :)
my mame plastovou chlebovku a chleba i rohliky jsou dobre,zadne oschle nic.
my normálně taky v sáčku...
igelit nějak nechápu,dormál dávám do chlebovky jen tak a kupuju jen co sníme do druhýho dne.jinak ve to v mrazáku nakrájený a zásoby pečiva,který v naší blbý sámošce nemaj a vyndavám po kusech.dětem peču občas doma a taky hned do mrazáku. babička skladovala vždycky ve velký utěrce v košíku.