pekárna na chleba

03.04.2011

Ahoj holky, mám dotaz :-) uvažujeme o koupi pekárny na chleba, máte ji některá a můžete mi napsat jak jste s ní spokojený? Hak často ji využíváte, atd ... Mám strach, že se koupí, párkrát v ní upečeme chleba a pak to bude jen další krám v kuchyni ... díky za zkušenosti, Evča :-)

Já mám zhruba 1,5roku pekárnu moulinex home bread xxl baguette. Vybrala jsem si zrovna tuhle, protože se v ní dají upect i bagety, ale ty jsem dělala za celou dobu snad 3krát, protože to není tak jednoduché jako s pečením chleba, těsto musíte vytáhnou, vytvarovat bagety, vrátit do pekárny, upéct a navíc se v ní dají udělat jen 4malé bagetky. Ze začátku jsem párkrát upekla chleba, ale manželovi moc nechutná, takže jí dnes využívám na přípravu kynutého těsta...v tomhle je bezkonkurenční...nasypete suchoviny a vytáhnete úžasně nakynuté těsto. Hodně v ní dělám těsta na rohlíky, které poté upeču v troubě, buchty, slané točence, párkrát i těsto na knedlík a taky jsem v ní zkoušela dělat marmeládu a moc se povedla a ještě bych chtěla vyzkoušet uvařit guláš, ale k tomu jsem se ještě nedostala. Takže podtrženo shrnuto-kdybych si měla vybrat dnes, tak zvolím i levnější pekárnu, bagety za vyšší cenu pekárny nestojí, je to super věc na přípravu kynutého těsta a chleba v ní peču jen vyjímečně, když se mi nechce do obchodu.

Holky děkuju za názory, jdeme do ní :-) už jen na ni musím najít místo v naší pidikuchyni a šup šup pro ni :-) určitě koupíme s dvouma hákama, jinak mi přijdsou skoro stejný, je to jak se vším, každý výrobek má své plus i mínus :-)

In reply to by evickada

já v tom dělám hl. kynuté těsto a ted co mi odešla jsem to v robotu tak pěkně neumíchala jako v pekárně...Já v tom dělám langoše, pizzu těsto, večky, někdy i chleba (ale jen těsto upeču ho v troubě, je lepší), párkrát jsem dělala crosainty..a jednou rohlíky (s nima je moc velký pachtění)..knedlíky už nedělám kynuté..ale hrnečkové...ale i knedlíky z toho byly fakt super..Jo taky mě štvalo, že je to velký krám do kuchyně..ale když tak pěkně pracuje...

Jé holky zeptám se blbě, o jakých hácích to mluvíte? Hnětacích?

In reply to by evickada

Ahojky ,jsem taky jedna stěch-příkon a výkon a peníze-a je to zbytečný.Neni je to užasná věc mam ji 4roky a nedala bych jí zruky.Dokonce vařim knedlíky ,peču buchty a jiné.Popravdě jsem pekla v pekárně chleba jen jednou z trouby je lepší.Ale i kdyby ta pekárna uměla jenom zamíchat a vykynout tak bych si jí stejně koupila.Dneska se na netu sežene takových receptů že nebudeš vedět co drív.A co se tíká těch háků tak určitě s dvouma.Pekárna je že se peče chleba na výšku to je jeden hnací hák a pak na dýlku to jsou dva hnětací háky já osobně preferuji dva háky,pokud stím nemáš skusenosti tak stačí obycčejná pekárna do 1000kč a taky udělá velkou službu na roky.Jarča

tak já mám z tesca za 1000 a je supr,vyhrála i přední příšky v testech.Máme už teda druhou prootže my ji využíváme tak 2-3 týdne pravidelně a to už poměrně dlouho :) kynuté těsto odsad je nejlepší.Rukla toi ho tak neudělá :) já jsem fakt psokojená a je to ta s jedním hákem a v ničem to nevadí

Ahojky,
tak my jsme dostali pekárnu na vánoce, máme tuhle http://www.mall.cz/domaci-pekarny/sencor-sbr-930-ss a jsem s ní moc spokojená. Nemůžu teda říct, že bych ji měla vytaženou každý den, někdy třeba 14 dní leží v rohu, ale pak ji třeba najednou 3x za týden použiju. Dělám v ní chleby. Hlavně se mi líbí, že když chci tmavý chleba, tak si fakt udělám tmavý a ne to, co koupíš v pekárně, že je to jen obarvený. Dál dělám těsto na rohlíky, pletýnky. Pekla jsem tam i mazanec a samozřejmě v ní dělám kynutí těsta...
Takže za sebe určitě doporučuju!!!

Tak já už jednu zlikvidovala..a pořád jsem jí používala na kynuté těsta..sem tam se upekl chleba..hl. musí mít 2 háky..ted mají v lidlu docela dobrou..

In reply to by Alfa

Právě, už jsme se o tom bavili a teď mají tu v lídlu, tak kolem ní chodí jak mlsnej kocour a neví, jestli ji má koupit nebo ne ....

In reply to by evickada

Já o ní právě taky uvažuju...že mi tedka akorát odešla...ono je fakt jedno jaký druh..hl. aby v tom byly 2 hnětáky..Já měla etu siestu..a max. spokojenost..A to sladký bych v tom nepekla..to není prostě ono...

Já ji taky pořád zvažuji, v těch lepších upečeš i sekanou a sladká pečiva. Jediné, co mi vadí je příkon, mamka teď od Pražské energetiky dotáhla letáček, kde testovali jejich příkon a na jeden chleba to vycházelo na cca 16.50Kč, přepočetla jsem to a bylo to celkem reálné (mně vyšlo 14Kč). Je mi jasné, že nejde o úsporu peněz, jako spíš o dobrý chléb ...
Určitě to má smysl v případě bezlepkové diety.
Lištička Kačka + Matýsek

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka